וינגרט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
וינגרט
הכנת רוטב וינגרט
רוטב וינגרט על סלט תפוחי אדמה

וִינֶגְרֵט (צורת הקטנה של המילה vinaigre, חומץ בצרפתית) או תחמיץ הוא רוטב המשמש בעיקר לסלט ירקות. הרוטב עשוי בדרך כלל מתחליב של חומץ (לעיתים מיץ לימון) עם שמן בתוספת תבלינים.

המתכון הקלאסי מכיל כמות של חומץ כדוגמת חומץ בלסמי, מיץ לימון, חומץ תפוחים וכדומה, וכמות הגדולה ממנה פי 3 של שמן. במרבית המקרים משתמשים בחרדל כחומר מתחלב (אמולסיפייר) העוזר לרוטב לקבל את מרקמו.

כיום קיימים בשוק המזון רוטבי וינגרט הנמכרים מוכנים בצנצנת או אריזה לחיצה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא וינגרט בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34010897וינגרט