רוטב לסלט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב לסלט

רוטב לסלט הוא רוטב עבור סלטים. רטבים משמשים להענקת טעם עבור רוב סוגי הסלטים, בהם סלט ירוק, סלט ירקות ישראלי וסלט קיסר, וכן סלט פסטה, אטריות, אנטיפסטי, סלט תפוחי אדמה ועוד.

הגשה

את הרוטב ניתן לטפטף מעל הסלט, לערבב אותו יחד עם הסלט, לצרף אותו בצד הסלט או להגיש כמטבל.

סוגים

בתרבות המערבית ישנם שני סוגי רטבים בולטים:

  1. וִינֶגְרֵט (תחמיץ) על בסיס תחליב משמן זית או שמן צמחי וחומץ, שבהם מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים שונים, מלח, פלפל שחור וסוכר.[1]
  2. רטבים על בסיס חובצה ומיונז, בשילוב שמנת חמוצה, יוגורט וכדומה.[2]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוטב לסלט בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Vinaigrette". BBC Good Food.
  2. ^ "Top Ten Most Popular Salad Dressing Flavors". The Food Channel.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32330964רוטב לסלט