תוספת למנה
תוספת למנה או מנת צד היא פריט מזון, המלווה את המנה הראשונה או את המנה העיקרית (אנ') בארוחה.[1]
תוספות נפוצות
תוספות כמו סלט, תפוחי אדמה ולחם נפוצות עבור מנות עיקריות במדינות רבות בעולם המערבי. אורז וקוסקוס צברו פופולריות כתוספות ברחבי אירופה, במיוחד באירועים רשמיים (כאשר קוסקוס מופיע יותר לצד מנות מזרח תיכוניות בארוחות ערב).
תוספת משמשת כשם תואר המתווסף לעיתים לשם המנה, המונח 'תוספת' מתייחס בדרך כלל למנה קטנה יותר המוגשת כמנת צד, ולא המנה העיקרית הגדולה יותר. לדוגמה, "תוספת סלט" תוגש בדרך כלל בקערה קטנה או בצלחת סלט, בניגוד למנת סלט שתוגש בצלחת הגשה גדולה יותר.
ארוחה אמריקאית טיפוסית עם מנה עיקרית מבוססת בשר עשויה לכלול תוספת ירקות אחת, לפעמים כסלט, ותוספת אחת של עמילן, כגון לחם, תפוחי אדמה, אורז, פסטה וצ'יפס.
תוספות נפוצות
תוספות נפוצות כוללות:
חלק מהמסעדות מציעות מבחר מצומצם של תוספות הנכללות במחיר המנה העיקרית כארוחה משולבת, ארוחה זו מכונה לעיתים "ארוחה עסקית" או בקיצור "עסקית". במקרים מסוימים, ניתן להזמין מספר מנות טעימה של תוספות רבות במחיר אחד, שיטת תמחור והגשה זו נפוצה במסעדות ערביות.
טוגנים הם תוספת נפוצה ומוגשים במסעדות מזון מהיר ובמסעדות מטבח אמריקאי אחרות. בתגובה לביקורת על תכולת השומן והקלוריות הגבוהות בטוגנים, חלק מרשתות המזון המהיר מציעות תוספות נוספות, כמו סלטים, כתחליפים לטוגנים הסטנדרטים בארוחות עסקיות.
"בצד"
המילה בצד עשויה להיות מילה נרדפת ל-"מנת צד", למשל "צ'יפס בצד" או עשויה להתייחס לרוטב או קונדימנט אותו הסועד מבקש להפריד מהמנה. למשל, סועד יכול לבקש שיוגש סלט עם הרוטב שלו "בצד".
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "Side dish." (definition.) Merriam-webster.com. Accessed August 2011.
35722717תוספת למנה