מנה עיקרית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קובץ:Sirloin steak.JPG
סטייק סינטה עם תוספת טוגנים וירקות. מנת הסטייק היא המנה העיקרית בארוחה.

מנה עיקרית היא המנה המרכזית בארוחה שמורכבת ממספר מנות. מנה זו מגיעה בדרך כלל לאחר מנת הפתיחה (אנ') ואחריה מוגש הקינוח. בסיס המנה העיקרית כולל בדרך כלל מאכל עתיר חלבון, כמו בשר או דג[1] ובתזונה צמחונית טופו או סייטן. תוספת למנה תכלול לרוב פחמימה כמו לחם, טוגנים או סלט.

בדרך כלל, המנה העיקרית היא הארוחה הראשית, המשביעה והמרכזית ביותר בתפריט. בסיס המנה העיקרית כולל בדרך כלל מאכל עתיר חלבון, כמו בשר[1] ובתזונה צמחונית טופו או סייטן. תוספת למנה תכלול לרוב פחמימה כמו לחם, טוגנים או סלט.

בארוחות רשמיות, המנה העיקרית עשויה לייצג את השיא של החוויה הקולינרית ושאר המנות יבנו סביב המנה העיקרית ויכינו את הסועד למנה זו. במקרים אלו המנות הקודמות יבנו באופן הדרגתי ציפייה אצל הסועד. חוויית הסעדה מוצלחת בה המנה העיקרית עומדת בציפיות שהמנות הקודמות הציבה תגביר את הנאת הסועד וההנאה הכללית מהארוחה. מנות לאחר המנה העיקרית מרגיעות את החך והבטן בניגוד למנה העיקרית הכבדה יחסית.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מנה עיקרית בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 wedo-net, מנות עיקריות בשריות, באתר foodsdictionary
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35798837מנה עיקרית