סביצ'קובה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

סביצ'קובה
מנת סביצ'קובה מוגשת עם כופתאות, שמנת חמוצה ואוכמניות

סביצ'קובה (צ'כית: svíčková na smetaně, תרגום חופשי "סינטה עם שמנת") היא מנה בשרית המשתייכת למטבח הצ'כי והיא אחת מן המנות הפופולריות ביותר בצ'כיה. מנה זו נחשבת גם למנה הלאומית של צ'כיה. בבסיס המנה ישנה סינטה אותה מבשלים עם ירקות שונים (גזרים, שורש פטרוזיליה ובצל), התיבול כולל פלפל שחור, פלפל אנגלי ומעל הבשר שופכים שכבה עבה של שמנת חמוצה. נהוג להגיש את המנה עם כופתאות בצק הנקראות קנדיקי (אנ').

הכנה

הסביצ'קובה נחשבת לאחת מן המנות הלאומיות של צ'כיה. להכנת המנה משרים סטייק סינטה במרינדת ירקות (גזרים, פטרוזיליה, בצל כחול, בצל אדום וירקות שורש נוספים) במשך הלילה. את המנה הבשרית מתבלים בפלפל שחור, פלפל אנגלי ותבלינים נוספים, מבשלים את הבשר ויוצקים עליו שמנת חמוצה. נהוג להגיש את המנה עם כופתאות קנדיקי ורוטב אוכמניות. במסעדות מרתיחים את הבשר כדי לקצר את זמן הכנת המנה. כמו כן, נהוג להגיש את המנה עם פלחי לימון או מיץ לימון בצד.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סביצ'קובה בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28236010סביצ'קובה