סינטה
האזור ממנו נקצבת הסינטה | |
סינטה הוא נתח בשר מהחלק האחורי של בקר, עגל או חזיר, משריר הצמוד לחלק התחתון של עמוד השדרה מצדו החיצוני.
הסינטה מחולקת לשני חלקים. החלק העליון מכונה "סינטה עליונה" והוא נחשב לנתח הבשר האיכותי יותר. הנתח השני, "סינטה תחתונה", הוא נתח בשר גדול יותר ופחות רך לעומת הנתח הראשון. את הסינטה התחתונה מוכרים כסטייק סינטה.
קיים הבדל באופן שבו קצבים מארצות הברית חותכים ומגדירים את הסינטה, לעומת מקביליהם מבריטניה ומאוסטרליה. במטבח הבריטי הסינטה נמשכת קדימה לעבר מרכז גוף הבקר. הסינטה האמריקאית נקצבת רק מהשליש האחרון של גוף הבקר. זאת הסיבה שבארצות אחרות סטייק טי-בון נחשב גם לסטייק סינטה[1].
נתח הסינטה מתאים מאוד להכנה בצלייה, וכן להכנת רוסטביף.
בהלכה
מנהג בני אשכנז שאין אוכלים בשר אחוריים, כגון סינטה, ופילה, כיון שאין מסורת הניקור בו ברורה מה נקרא חלב, ומה אינו חלב, ואיסור אכילת חלב הוא באיסור כרת, ולכן נזהרו וקיבלו על עצמם שלא לאוכלו (אם כי היו מקומות מסוימים וזמנים מסוימים שהתירו לאכול בשעת הדחק גדול)[2], אולם בני עדות המזרח לא הקפידו בזה.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Sirloin steak, BBC Good Food (באנגלית)
- ^ באר היטב, יורה דעה, סימן ס"ד, סעיף ז' שהביא דבר זה בסתם שיש שהחמירו שלא לאכול בשר אחוריים, ובבית לחם יהודה (יו"ד סי' סד סק"ה) ובישועות יעקב ( סימן ס"ד) הביאו זאת בשם המהרש"ל
32383998סינטה