ממתק
הממתק (נגזר מהמילה מתוק) הוא מאכל השייך לתחום המגדנאות.
בין המאכלים הנכללים ב"משפחת" הממתקים: שוקולד, סוכריות, מרציפן, רחת לוקום, גומי לעיסה ועוד. ככלל, ממתק הוא מאכל מתוק הנאכל כחטיף או כקינוח. שף-קונדיטור המתמחה בייצור ממתקים בעבודת יד ניקרא בעברית "אמן ממתקים" (מצרפתית Confiseur).
ממתקים מבוססי ג'לטין
ישנם ממתקים, כמו מרשמלו, המכילים ג'לטין, חומר המגיע מעצמות בעלי חיים; בהלכה קיימים דינים הנוגעים לג'לטין, אך לא מוזכר איסור באוכלו. עם זאת, יש המקפידים לא לאכול אותו, מכיוון שיש חשש שהוא מיוצר מעצמות של בעלי חיים לא כשרים או שמתו מוות טבעי, ללא שחיטה כשרה. ג'לטין מדגים מותר לפי כל הדעות.
קיימים תחליפים צמחוניים לג'לטין.
ממתקים על בסיס ג'לטין או אגר קיימים בעיקר ביפן.
חיי מדף
חיי מדף של ממתק עשויים לנוע בין שבועיים לשנה. אם הממתק אינו מוחזק בתנאים מתאימים (מקום קר ויבש) חיי המדף שלו יכולים להתקצר משמעותית.
ממתקים ותזונה
ממתקים רבים הם עתירי שומן רווי וסוכר לבן ונחשבים תזונתית כ"קלוריות ריקות" ולא בריאים. ישנם גם ממתקים המכילים תחליפי סוכר כגון אספרטם או סטיביה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: ממתק |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: ממתקים |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: ממתקים 2 |
- אליען לזובסקי, חלביצה, סרט מלחמה, באתר ynet
שגיאות פרמטריות בתבנית:הארץ
פרמטרי חובה [ 4 ] חסרים רונית ורד, עכבר העיר אונליין, ממתקים של פעם, באתר הארץ- רונית ורד, זמן סוכר כתבה באתר מבשלים
שגיאות פרמטריות בתבנית:הארץ
פרמטרי חובה [ 4 ] חסרים רונית ורד, הפקולטה למדעי הסוכר: ממתקים בעבודת יד, באתר הארץ