ישי פליישר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ישי פליישר
פליישר מגיש את תוכניתו בגלי ישראל, יולי 2011
פליישר מגיש את תוכניתו בגלי ישראל, יולי 2011

הרב ישי פליישר הוא פובליציסט ושדרן טלוויזיה ורדיו ישראלי המשדר בעיקר בשפה האנגלית ברדיו גלי ישראל. הוא עוסק בהסברה למען ישראל בארץ ובארצות הברית והתראיין ברשתות CNN, אל-ג'זירה,[1] BBC,[2] ובתוכניות שונות ברדיו בארצות הברית ובאמצעי תקשורת בינלאומיים אחרים. פליישר הוא המייסד והמנהל של "קוּמָה", עמותה חינוכית העוסקת בחיבור יהודי התפוצות למדינת ישראל. פליישר מועמד לכנסת ה-21 מטעם מפלגת זהות.

קורות חייו

פליישר נולד בישראל להורים שהיו בעברם מסורבי עלייה בברית המועצות. בהיותו ילד ירדו הוריו לארצות הברית והוא גדל בניו ג'רזי. בגיל 17 חזר לישראל ושירת בצה"ל בחיל הצנחנים. אחרי שנפצע בלבנון במהלך השירות הצבאי חזר לארצות הברית והשלים תואר ראשון במדעי המדינה בישיבה יוניברסיטי ומסלול ישיר לדוקטורט במשפטים בבית הספר למשפטים קרדוזו. באותה עת לימד בתוכנית החינוך היהודי לילדים בבית הכנסת הרפורמי 'טמפל עמנואל' בניו יורק, ועבד בצוות התגובות לאמצעי התקשורת של השדולה היהודית איפא"ק. הוא ערך מחקרים בוועידה לתביעות יהודיות חומריות נגד גרמניה והוביל נסיעות של פרויקט תגלית לישראל. ב-1999 הקים פליישר את ארגון 'קוּמָה' העוסק בקידום עלייה מצפון אמריקה. ב-2002 הוא הגיע לחברון כדי להינשא לבת כיתתו מלכה ברנט במערת המכפלה.[3] שנה לאחר מכן, עם סיום לימודיהם בארצות הברית, עלה הזוג לישראל והשתקע בבית אל. ב-2011 עקר פליישר לירושלים והוא מתגורר בשכונת מעלה הזיתים עם אשתו ושני ילדיו.

פליישר חבר במפלגת זהות והתמודד בבחירות המקדימות לרשימת המפלגה בבחירות לכנסת העשרים ואחת בהן הגיע למקום ה8[4] .

ארגון קוּמָה

ב-1999 הקים פליישר את ארגון קומה ”כדי לחזק את האופי הלאומי של מדינת ישראל, לגבש את עצמאותה ולעזור לה למצות את הפוטנציאל שלה להוות בית לעם היהודי, סביבה לתחייה תרבותית, וזרז חיובי להרמוניה עולמית ואזורית במזרח התיכון”[5] הארגון פועל דרך הרדיו הטלוויזיה, הרשתות החברתיות, וכן משתמש במוזיקה, מאמרים, אירועים והסברה כדי לקדם "מדינה יהודית פורה ופורחת" (שם).

במסגרת פעילותו ב'קומה' הפיק פליישר סרט אינטרנטי המהווה פארודיה על סדרת מטריקס הפופולרית. בסרט, שנקרא "Free Your Mind" מוטרד הגיבור ניאו מהשאלה 'מהי הגלות?' ומגיע לבסוף למסקנה שהעלייה לישראל היא הפתרון המתאים לכל היהודים. הסרט זכה לשבחי המבקרים ולסיקור בעיתונים מעריב וג'רוזלם פוסט.[6]

פליישר גם הפיק את The Aliyah Revolution Album - דיסק שירי עלייה שיצרו אמנים ידועים, כמו להקת המושב, נשמה קרליבך, להקת רבע לשבע, אהרון רזאל ואחרים. כל היוצרים תרמו את זכויותיהם על המוזיקה למטרת קידום העלייה. האלבום חולק לסטודנטים יהודים בקמפוסים בארצות הברית, במטרה לקרב אותם לרעיון העלייה ולישראל.[7]

במסגרת יוזמת חידוש מרכזיותם של אתרי מורשת בישראל, ארגן פליישר מתנדבים בארגון 'קומה' ששיפצו את קבר רות וישי בחברון לקראת חג השבועות 2009.[8]

פליישר הפעיל גם לובי בכנסת שפעל למען ציון חג אזרחי/חינוכי חדש בשם "יום העלייה".[9] החוק הוגש כיוזמה של 'קומה' על ידי ח"כ יעקב כץ מהאיחוד הלאומי וח"כ רוברט טיבייב ממפלגת קדימה. במבוא להצעת החוק כתב פליישר:

העלייה עומדת ביסוד מדינת ישראל... והיא שואפת להמשך תהליך העלייה וקיבוץ הגלויות. מודעות הציבור חיונית לשם כך... מוצע בזאת לכונן יום עלייה הנועד להגביר את המודעות לחשיבות העלייה ולמקם את העלייה כערך מרכזי בקרב תושבי מדינת ישראל, במיוחד בקרב צעירים ונוער בישראל, דרך פעילויות חינוכיות, שידורים, ואירועים ממלכתיים. ביום זה ידונו, יזכירו, ויחגגו בכנסת, במוסדות חינוך ובזירה הציבורית את העלייה וחשיבותה בעבר ובעתיד, את הגורמים המסייעים לה, וגם, כמובן, את התרומה האדירה של העולים עצמם למדינת ישראל.

החוק אושר ויום העלייה צוין לראשונה בשנת ה'תשע"ז (2016).

הסברה

במהלך השנים נשא פליישר נאומים בכנסים רבים בישראל, ובהם כנס ירושלים 2008[10] והכנס העולמי הראשון של אומות בני נוח. הוא הנחה את פאנל כנס הבלוגרים הראשון של ארגון נפש בנפש[11] והיה הנואם המרכזי של 'כנס מנהיגות יהודית' בניו יורק בשנת 2007.[12]

בקיץ 2010 יצא פליישר לקמפיין הסברה מקיף בארצות הברית, במהלכו הוא נאם ב-40 מקומות ב-11 מדינות, כולל קמפוסים אוניברסיטאיים רבים.[13] בחורף 2011 יצא פליישר למסע דומה, שבמהלכו נאם בין היתר בפרלמנט הקנדי, בבית הממשל של מדינת טקסס, בבית הספר לרפואה על שם ביילור, בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת שיקגו ועוד.

ב-2010 השיק פליישר עם אשתו את אתר המדיה האינטרנטי Eye On Zion Media, הכולל סרטונים העוסקים באירועים חיים בישראל וניתוחם בדיון קבוצתי. מטרת האתר היא להגביר את ההבנה בנוגע לישראל ולהילחם בדה-לגיטימציה העולמית נגדה. באתר מופיעות גם הקלטות נבחרות של אירועים מחוץ לישראל, וכן נאומים ושיעורי תורה של פליישר בישראל.

ISRAEL NATIONAL RADIO בערוץ 7

במהלך שידור

פליישר היה מנהל התוכניות בתחנת הרדיו האינטרנטית Israel National Radio בערוץ 7 המשודרת מבית אל במשך 7 שנים. בזמן ההתנתקות מגוש קטיף עבר פליישר להתגורר שם ודיווח מהשטח. במהלך כהונתו הרחיב את מערך התוכניות מ-2 ל-30 ובהן גם התוכנית שלו - 'ישי וחברים'. התוכנית הייתה תמהיל של דיווחי חדשות וניתוחים בהשראת מקורות היהדות. בין האישים הרבים שהתראיינו אצלו נמנים הפוליטיקאי ההולנדי חירט וילדרס, השחקן האמריקני ג'ון ווייט והמשפטן פרופ' אלן דרשוביץ.

רדיו גלי ישראל

החל מ-2011 מפיק פליישר ומגיש (לעיתים עם אשתו) את 'התוכנית של ישי פליישר' ברדיו גלי ישראל. זוהי תוכנית ראיונות העוסקת בפוליטיקה של ישראל והמזרח התיכון ומתרכזת בנושאים כמו לאומיות, תרבות, היסטוריה יהודית ומסורת.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ישי פליישר בוויקישיתוף

מאמריו

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0