טירלי
טירלי או טורלו (בטורקית: Türlü) הוא קדרת נזיד ירקות של המטבח הטורקי. הוא עשוי מירקות חלוטים ועשוי לכלול גם בשר מבושל.[1][2] סוגים של מנה זו נמצאים גם במטבחים הבלקנים. בפרט הוא ידוע בתור turli perimesh באלבניה,[3] tourlou או tourlou tourlou ביוון,[4] וכ-turli tava במקדוניה הצפונית.[5]
מאפיינים
שם המאכל נובע מהמילה הטורקית העתיקה türlüg שמשמעותה "מגוון". ניתן לבשל טירלי בסיר בישול מחימר הנקרא גיבץ'. סוג זה נקרא "טירלי גיבץ'" בטורקיה ובבולגריה. הגרסה המקדונית, turli tava, מבושלת באופן מסורתי בסיר בישול מחרס דומה, הנקרא tava.[5]
המרכיבים הבסיסיים של טירלי משתנים מאוד. המנה כוללת בדרך כלל תפוחי אדמה, חצילים ובמיה. ניתן להוסיף גם שעועית ירוקה, פלפלים, גזר, קישואים, עגבניות, בצל ושום. גרסאות בשר עשויות עם בשר בקר או כבש, בבלקן גם עם בשר חזיר. מרכיבים רגילים נוספים הם שמן בישול, מים, מלח, פלפל שחור או פלפל אדום כתוש, רסק עגבניות או רסק פלפלים. כל המרכיבים הללו מעורבבים ונאפים בתנור.[2][3][4][5] ניתן להגיש את המנה עם אורז ויוגורט בצד.
גלריה
-
טורלו עם בשר עגל
-
טירלי בגיבץ'
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Turkey. Michelin Travel Publications. 2000.
- ^ 2.0 2.1 Martha Rose Shulman (2007). Mediterranean Harvest: Vegetarian Recipes from the World's Healthiest Cuisine. Rodale. p. 299. ISBN 9781594862342.
- ^ 3.0 3.1 Jeanne Jacob; Michael Ashkenazi (2014). The World Cookbook: The Greatest Recipes from Around the Globe. ABC-CLIO. p. 719. ISBN 9781610694698.
- ^ 4.0 4.1 Peter Minaki (2013). The Everything Mediterranean Cookbook. Simon and Schuster. ISBN 9781440568565.
- ^ 5.0 5.1 5.2 Olive Lodge (1942). Peasant Life in Jugoslavia. Seely, Service & Company. p. 311.
38519132טירלי