במיה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
במיה | |
---|---|
מיון מדעי | |
ממלכה: | צומח |
מערכה: | בעלי הפרחים |
מחלקה: | דו-פסיגיים |
סדרה: | חלמיתאים |
משפחה: | חלמיתיים |
סוג: | אבלמוסקוס |
מין: | אבלמוסקוס נאכל |
שם מדעי | |
Abelmoschus esculentus ליניאוס ומנך |
במיה (שם מדעי: Abelmoschus esculentus, אבלמוסקוס נאכל) היא צמח מאכל ממשפחת החֶלמיתיים. במיה היא צמח חד-שנתי, המגיע לגובה של שני מטרים, העלים הם רחבים בגודל של 10 - 20 ס"מ. התרמילים נעשים ראויים לאכילה לאחר בישול.
הבמיה בעלת פרח צהוב הפורח רק יום אחד ולאחר מכן מתפתח פרי הבמיה מתחתיו.
מקורות הצמח
קיימת מחלוקת בין בוטנאים לגבי מקור הצמח. קבוצה אחת טוענת שמקורו מדרום אסיה בטענה כי שם נמצאים צמחים אחרים הנחשבים לאבות הפילוגנטיים של הצמח. קבוצה אחרת טוענת שהמגוון הגנטי של צמח הבמיה גדול באופן משמעותי באזור צפון-מזרח אפריקה (בעיקר אתיופיה של ימינו) ומוצאו שם.
ערך תזונתי
ערך תזונתי ל-100 גרם | |
מים | 89.58 ג' |
---|---|
קלוריות | 33 קק"ל |
חלבונים | 1.93 ג' |
פחמימות | 7.45 ג' |
שומן | 0.19 ג' |
ויטמינים | |
‑ ויטמין A | 36 מק"ג |
‑ ויטמין B1 | 0.2 מ"ג |
‑ ויטמין B2 | 0.06 מ"ג |
‑ ויטמין B3 | 1 מ"ג |
‑ ויטמין B6 | 0.215 מ"ג |
‑ ויטמין B9 | 87.8 מק"ג |
‑ ויטמין C | 23 מ"ג |
ברזל | 0.62 מ"ג |
סידן | 82 מ"ג |
מגנזיום | 57 מ"ג |
אשלגן | 299 מ"ג |
נתרן | 7 מ"ג |
סיבים תזונתיים | 3.2 ג' |
מקור: משרד החקלאות האמריקני |
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: במיה |
- שאול בן-אדרת, ארבעה מתכוני במיה בקלי קלות, באתר ynet, 17 באוגוסט 2015