הרב ברוך רוזנבלום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב ברוך רוזנבלום
אין תמונה חופשית
לידה 22 באפריל 1959 (גיל: 65)
י"ד בניסן ה'תש"ך (1960)
תחומי עיסוק דרשות במדרשים ואגדות חז"ל
רבותיו רבי ראובן קרלנשטיין

הרב ברוך רוזנבלום (י"ד בניסן ה'תש"ך 22 באפריל 1959) הוא רב ודרשן חרדי-ישראלי.

ביוגרפיה

נולד בבני ברק לרב יצחק אהרן ולמלכה.

למד בישיבה קטנה איתרי לצעירים בירושלים ובישיבה גדולה גרודנא. כבר בבחרותו נמשך ללימוד אגדות ומדרשי חז"ל, והיה שומע דרשות מפי רבי ראובן קרלנשטיין ומפי הרב שלום מאיר ולך, עמו גם קבע סדר לימוד שבועי ביום שישי והיה מרצה בפניו את דרשותיו[1].

נשא את ברוריה ממשפחת כהנא. לאחר נישואיו למד בכולל אברכים ובמקביל החל ללמוד כתיבת סת"ם[2].

בהמשך החל לכתוב כתבות תורניות ומאמרי זכרון לנפטרים בעיתון יתד נאמן, תחת שם העט ב. שושן[א] בחודש אייר ה'תשנ"ח נסע לסקר מטעם העיתון את המסע של הרב אהרן ליב שטיינמן והאדמו"ר מגור בארצות הברית לגייס כספים להקמת רשת בתי הספר לקירוב "נתיבות משה" על שם הרב משה שרר ובהמשך אף הפך למנהל העל של הרשת[2] כמו כן עמד בראשות קרן וולפסון שנועדה לסייע לנערים הזקוקים לתמיכה בתחילת דרכם בישיבה קטנה[2] כמו כן שימש כחבר הנהלה ברשת הגנים של אגודת ישראל,

דרשותיו

בזמן שהותו בארצות הברית במסגרת סיקור המסע של הרב אהרן ליב שטינמן והאדמו"ר מגור הורה לו הרב אהרון ליב שטינמן להתמקד במסירת שיעורי תורה[2] הרב רוזנבלום החל למסור את דרשותיו בשנת ה'תשנ"ט בערים רמת השרון, בת ים, רמת גן וראשון לציון. החל משנת ה'תשס"ב הוא דורש באופן קבוע בבית הכנסת הגדול בבני ברק, בבית הכנסת איצקוביץ' בבני ברק ובבית הכנסת מאור שרגא באלעד, וכן מוסר דרשות בכל רחבי הארץ

בדרשותיו הוא נוהג לערום מספר רב של שאלות ובסוף מיישב הכל בביאור אחד. הן מבוססות בעיקר על אגדות ומדרשי חז"ל, והוא גם מרבה להזכיר ספרים נדירים שאינם מוכרים בדרך כלל לציבור שומעיו.

דרשותיו מוקלטות ומושמעות במערכות הטלפוניות: קול הלשון, קול הדף, שלהבת אש, וכן באתרי אינטרנט כדוגמת הידברות, ענפים ועוד רבים. הדרשות משוכתבות ונערכות על ידי הרב מאור גבאי.

ספרים ועלונים מדרשותיו

הספר מעוטר בהסכמות מרבנים שונים ובראשם הרב חיים קנייבסקי ורבי יעקב אדלשטיין.

ביאורים

  1. ^ רוזנבלום ביידיש תרגומו שושנה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ הקדמת ספרו 'ברוך יאמרו' על הגדה של פסח.
  2. ^ 2.0 2.1 2.2 2.3 משה וינברג, ויאמר ברוך, שטיבל (מגזין), ה'תשפ"ד, עמ' 8-12