הרב אהרן פרלוב (סופר)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב אהרן פרלוב
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה י"ג באייר ה'תשכ"ד (גיל: 60)
ארצות הברית
מדינה ישראל
עיסוק הוצאה לאור
שפות היצירה לשון הקודש
תחום כתיבה ספרות תורנית
יצירות בולטות "זכרונם לברכה"; "מרגליות הש"ס"
תקופת הפעילות מ-ה'תשנ"א
בת זוג יוכבד

הרב אהרן פרלוב (נולד בי"ג באייר ה'תשכ"ד) הוא מחבר פורה של ספרי ליקוט על מגוון תחומים ומקצועות תורניים, ובעל מדורים קבועים בתוספת התורנית של עיתון המודיע.

ביוגרפיה

נולד בארצות הברית לרבי אלטר ישראל שמעון (בן האדמו"ר רבי נחום מרדכי פרלוב מנובומינסק) ולבריינדל, בת רבי משה נפתלי אולמן, מחבר ספר "צל העדה"[1].

למד בישיבת קרלין סטולין בבורו פארק, בישיבת פילדלפיה ובהמשך בישיבת רוז'ין בירושלים. נישא ליוכבד, בתו של המוהל הירושלמי יוסף דוד ויסברג[2].

מתגורר בירושלים. לאחר נישואיו למד שנתיים ב"כולל פולין" בעיר העתיקה, ובהמשך ב"כולל סוכטשוב" בשכונת בית וגן. כשנוסדה בירושלים הישיבה גדולה "אבני נזר"-סוכטשוב (בשנת תשמ"ט), החל לשמש בה כ"נושא ונותן" עד לסגירת הישיבה.

יצירתו

הרב פרלוב מפרסם (החל משנת תשנ"א) שלשה מדורים קבועים בתוספת התורנית של עיתון המודיע, היוצא לאור מדי שבת ומועד[3]. המדור הראשון "ניצוצי הפרשה" הוא ליקוט על סדר הפרשיות והמועדים. המדור השני "אוצרות הדף היומי" הוא ליקוט רעיונות ופירושים על הש"ס בדרך הפרד"ס, לפי סדר ה"דף היומי". המדור השלישי "אמרות צדיקים" הוא ליקוט סיפורים ואמרות על צדיקים שיום ההילולא שלהם חל בשבוע הקרוב.

את אסופת המאמרים במדורים אלו הוציא לאור במשך השנים בסדרת ספרים עניפה על התורה והמועדים, על הש"ס ועל סיפורי צדיקים, ועליהם הוסיף ספרי ליקוט נוספים שלא פורסמו בהמודיע, כספרי ליקוט על "אשת חיל", ברכת המזון, שבע ברכות, דברי צחות של צדיקים, ענייני חלומות ועניינים רבים נוספים.

בשונה מסופרים רבים המלקטים ממקורות נפוצים, פרלוב מלקט מתוך ספרים או מאספים תורניים שאינם בהישג יד, ובדגש על מאמרים וסיפורים שעדיין לא סודרו לפי הנושא עליו הוא מלקט. לדוגמה, ספריו על התורה מלוקטים מקובצים וספרים שאינם מסודרים לפי סדר הפרשיות, ובספריו הוא מסדר אותם לראשונה על סדר פרשיות התורה[4]. כך הם גם ספריו על סדר הש"ס[5] וספריו האחרים[דרוש מקור][מפני ש...].

ספריו

  • סדרת "ניצוצי התורה" על פרשיות השבוע.
  • סדרת "ניצוצי גאוני וצדיקי הדורות" על התורה.
  • סדרת "אוצרות צדיקי וגאוני הדורות" על התורה והמועדים, סיפורי צדיקים ועניינים נוספים (ברכת המזון, שבע ברכות ועוד).
  • סדרת "אוצרותיהם של צדיקים" על התורה והמועדים (1 כרך על התורה והמועדים ו-2 כרכים על המועדים), הגדה של פסח, מסכת אבות ו"אשת חיל".
  • סדרת "אמרות צדיקים" 2 כרכים: כרך אחד - ליקוט מאמרים וסיפורים על גדולי החסידות; כרך שני - סיפורי צדיקים מפי רבי יקותיאל יהודה הלברשטאם מצאנז-קלויזנבורג.
  • סדרת "זכרונם לברכה" - ליקוט מונומנטלי של סיפורי צדיקים, מסודרים לפי ימי היארצייט.
  • ספר "הילולא דצדיקיא" (המהדורה הראשונה של "זכרונם לברכה").
  • ספר "בקדושתו של אהרן" 2 כרכים, הכולל ליקוט סיפורים ומאמרים על רבי אהרן מבעלזא.
  • ספר "אור חיינו" על רבי חיים מאיר הגר מויז'ניץ.
  • קונטרס "שיחות קודש" - סיפורי צדיקים מפי האדמו"רים לבית סוכטשוב ותלמידיהם הרבנים.
  • ספר "בחלום אדבר בו" - ליקוט על חלומותיהם של גאוני וצדיקי הדורות.
  • סדרת "מרגליות הש"ס" - ליקוט מאמרים וסיפורים על דרך הפרד"ס לפי סדר הש"ס.
  • סדרת "ניצוצי הש"ס" - ליקוט המאמרים הקצרים מתוך סדרת "מרגליות הש"ס", והוספת מאמרים קצרים חדשים[6].

קישורים חיצוניים

סדרת "ניצוצי התורה" על התורה

על התורה והמועדים

על המועדים

על הש"ס

סיפורי צדיקים

שונות

משפחתו

הערות שוליים

  1. ^ נין רבי שלמה זלמן אולמן בעל "יריעות שלמה" ובן בתו של רבי חיים סופר בעל "מחנה חיים".
  2. ^ מחבר הספרים "אוצר הברית", "אוצר פדיון הבן", "אוצר החיים" (מנהגי צאנז), "רבינו הקדוש מצאנז" ועוד.
  3. ^ לעיתים הוא משתמש בשם העט "א. בן אי"ש", המורכב מראשי התיבות "אהרן בן אלטר ישראל שמעון".
  4. ^ מתוך דף השער של ספריו על התורה והמועדים: ”אמרות טהורות ושיחות קודש שהיו מפוזרים בספרים ובקובצים, ונדפסים לראשונה בספר על סדר הפרשיות והמועדים”.
  5. ^ מתוך ההקדמה לסדרת הספרים "מרגליות הש"ס": ”הספר הינו לקט חידושי תורה על דרך הפרד"ס מסודר על סדר הש"ס. מטרתו ללקט הנפזרים, אמרות אשר ללא סידורם במתכונת חדשה קשה למצוא איה מקומם. הספר מאפשר לציבור הלומדים להיות נאותים לאורם של אורות יקרים אלו. רוב רובם של המאמרים הם מצדיקי וגאוני הדורות האחרונים - מתקופת הבעש"ט והגאון מווילנא זי"ע עד צדיקי וגאוני דורנו שליט"א, שנלקטו בעמל רב במשך שנים רבות מהמון ספרים קובצים וקונטרסים”.
  6. ^ מתוך הקדמת המחבר לסדרת הספרים: ”זכיתי להוציא לאור סידרה 'מרגליות הש"ס' ט"ז כרכים על כל הש"ס... בספרים 'מרגליות הש"ס' מובאים גם מאמרים ארוכים ועמוקים, כמו כן לא כל אחד ביכולתו לקנות סידרת ספרים של ט"ז כרכים. לכן לקראת התחלת הדף היומי במחזור הנוכחי רחש לבי דבר טוב להוציא סידרה חדשה 'ניצוצי הש"ס' ד' או ה' כרכים על כל הש"ס - רק מאמרים קצרים וקולעים, ובנוסף אלפי מאמרים חדשים שמצאתי וליקטתי בשנים האחרונות אחר הוצאת הספרים 'מרגליות הש"ס'”.