הוט פוט
הוט פוט (בסינית מסורתית: 火鍋 בסינית פשוטה: 火锅 שמשמעו "קדרה באש") הוא מאכל מהמטבח הסיני. מאכל זה כולל ציר המתבשל בקדרה עשויה מתכת, המונח במרכז שולחן הארוחה, וסביבו מונחים מרכיבים שונים, בהם בשר פרוס, ירקות, פטריות, כיסוני וון טון, כופתאות, ופירות ים, והסועדים טובלים את המרכיבים השונים ומבשלים אותם בציר.
המאכל נאכל בסין מזה למעלה מ-1,700 שנים, ולא ברור מהיכן מקורו. ישנה סברה כי מדובר במאכל שמוצאו ממונגוליה, וכי מדובר בתבשיל שהוכן על ידי הלוחמים המונגולים אשר בישלו ירקות ובשר בתוך הקסדות שלהם מעל המדורה.
המאכל התפשט ברחבי סין החל מתקופת שושלת טאנג, ובתקופת שושלת צ'ינג היה למאכל מקובל בכל רחבי סין.
מרכיבי המאכל
סוגי הבשר המשמשים במאכל זה כוללים טלה, בקר, עוף, ברווז, ואף בשר חזיר. סוגי הירקות כוללים: בוק צ'וי, תרד, שעועית ירוקה, נבטים, בצלי אשקלון, זנגוויל, תפוחי אדמה, טארו ואף עגבניות ודלעת.
לעיתים כוללים המרכיבים המבושלים גם טופו ואיטריות.
המרק מתובל ברוטב הויסין, רוטב סויה, חומץ, קוסברה, שום, שמן שומשום, פלפל לבן, פלפל צ'ילי, פלפל שחור ולעיתים גם בוטנים או חמאת בוטנים.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: הוט פוט |
- רונן מדזיני, אוכל סיני אמיתי: מאגרול ועד מרק כלבים, באתר ynet, 11 בנובמבר 2007
- רונית ורד, אייל טואג, העונג הבא | התבשילים הלוהטים של החורף, באתר הארץ, 16 בינואר 2009
24440295הוט פוט