גורניצקי ושות'
נתונים כלליים | |
---|---|
סוג | שותפות |
מייסדים | ישראל גורניצקי |
תקופת הפעילות | 1938–הווה (כ־86 שנים) |
משרד ראשי | שדרות רוטשילד 45 תל אביב-יפו |
ענפי תעשייה | עריכת דין |
עובדים | מעל 300 (2018) |
www.gornitzky.com |
גורניצקי ושות' הוא משרד עורכי דין ונוטריונים ישראלי. המשרד, שנוסד בתל אביב בשנת 1938, הוא ממשרדי עורכי הדין הוותיקים והגדולים בישראל, ומונה למעלה ממאה עורכי דין. המשרד מייצג רבות מהקבוצות העסקיות הגדולות בישראל, עוסק במרבית תחומי המשפט המסחרי ואף הביא למספר פסקי דין תקדימיים בתחומים אלה.
היסטוריה
משרד גורניצקי ושות' נוסד על ידי עו"ד ישראל גורניצקי בשנת 1938, ובעת הקמתו נקרא גורניצקי ופולנסקי ושות'. בתחילת שנות ה-50 הצטרפו אל המשרד ירוחם ואוריאל גורניצקי, בניו התאומים של מייסד המשרד. ירוחם גורניצקי, שנפטר בשנת 1997, עמד בראש המשרד בשנים 1956–1994, וזכרו מונצח במשרד - חדר הישיבות המרכזי קרוי על שמו. אוריאל גורניצקי (לימים - גורני) שימש מאוחר יותר כפרקליט מחוז תל אביב וכיועץ המשפטי של מערכת הביטחון ומשפחתו ייסדה על שמו את פרס גורני למשפט ציבורי. משפחת גורניצקי זכתה לייצוג במשרד, בדמות בתו של ירוחם, דפנה טלגם, שנפטרה בפברואר 2015.
עם הקמתו, שכן המשרד ברחוב אחד העם 13 בתל אביב, ולאחר מכן עבר לרחוב מונטיפיורי 39 הסמוך. משכנו הנוכחי של המשרד, אליו עבר בשנת 1993, סמוך גם הוא לרחוב אחד העם - המשרד מתפרש על פני 5 קומות בבית ציון שבשדרות רוטשילד.
החל משנת 1994 עומד בראש המשרד עו"ד פנחס רובין, שהחל את דרכו במשרד כמתמחה של עו"ד בועז נהיר, ועו"ד מוריאל מטלון משמש כשותף המנהל החל משנת 1995. עו"ד רובין נחשב לאחד מבכירי עורכי הדין בישראל[1] והוא מדורג בקביעות כעורך דין מוביל בתחומי משפט שונים[2]. עו"ד מטלון, שנחשב אף הוא למשפטן מוביל בישראל, ייצג את ממשלת ישראל בפרויקטים שונים (בהם הפרטת "פז", שהייתה ההפרטה הראשונה בשנות ה-80, הפרטת השק"ם ופרויקט כביש חוצה ישראל, הפרויקט הראשון בישראל בשיטת בנה-הפעל-העבר) ומשמש כדירקטור בבנק הפועלים שווייץ וכיושב-ראש יוניסף ישראל[3]. עו"ד צבי אפרת, שותף בכיר במשרד, הקים את ענף הדין הבינלאומי בפרקליטות הצבאית בצה"ל בהיותו אל"ם, ולאחר מכן שירת במשך 5 שנים במחלקה המשפטית של האו"ם.
בשנת 1999 התמזג משרד גורניצקי עם משרד רוזנצוויג ושות', משרד בוטיק בתחום דיני המסים. בשנת 2000 התמזג המשרד עם משרד אפרת, סמית ושות', ועקב כך פתח סניף בהרצליה פיתוח, בנוסף לסניף המרכזי בתל אביב. בשנת 2005 שינה המשרד את שמו מ-י. גורניצקי ושות' ל-גורניצקי ושות'.
בראשית שנת 2016 מנה המשרד מעל 165 עורכי דין, מהם 46 שותפים. בסך הכול מעסיק המשרד כ-280 עובדים.
בין עורכי הדין הבולטים שצמחו במשרד גורניצקי - שר המשפטים פרופ' יעקב נאמן, שופט בית המשפט העליון חנן מלצר, ד"ר אמנון רפאל ועו"ד ריצ'י רוברטס, וכן ראש השב"כ לשעבר אברהם אחיטוב והדוגמן דודי בלסר.
תחומי פעילות ותיקים בולטים
המשרד עוסק במרבית תחומי המשפט המסחרי, ועם לקוחותיו נמנות רבות מהקבוצות העסקיות הגדולות בישראל, בהן חברות בקבוצת האחים עופר, קבוצת יצחק תשובה, קבוצת אריסון ושיכון ובינוי, שטראוס גרופ, קבוצת בני שטיינמץ, קבוצת צדיק בינו וקבוצת אקירוב. בין לקוחות המשרד ניתן למצוא עוד את ארנון מילצ'ן, ברוס רפפורט, אסם, הפניקס אחזקות, מנורה מבטחים החזקות, וכן את בנק הפועלים והבנק הבינלאומי. במרוצת השנים ייצג המשרד גם את משה דיין, נחום גולדמן וזלמן שוקן.
בשנות ה-70 של המאה העשרים ליווה המשרד את הקבלן אריה פילץ בהקמתם של פרויקטי נדל"ן מוכרים בתל אביב, כדוגמת דיזנגוף סנטר, התחנה המרכזית החדשה של תל אביב ובית אל על.
בתחום מימון הפרויקטים והתשתיות היה המשרד מעורב בפרויקטים גדולים כדוגמת הקמת מתקן ההתפלה הראשון בארץ באשקלון, מתקן התפלה חדרה שהוא הגדול בעולם, כביש 6, הרכבת הקלה בתל אביב, מנהרות הכרמל ומרכז ההדרכה הארצי של משטרת ישראל. בין תחומי העיסוק הייחודיים של המשרד - תחום האנרגיה, בו ייצג המשרד, בין היתר, את קבוצת האחים עופר בעסקה לרכישת גז טבעי ממצרים[4], את קבוצת דלק וחברות בקבוצת סימנס, תחום המלונאות, בו מייצג המשרד את רשת מלונות פתאל וכן בעלי מלונות בהתקשרויות לניהול בתי מלון עם חברות בינלאומיות כדוגמת הילטון, שרתון וקמפינסקי, וייצוג לקוחות פרטיים בעלי הון.
במהלך השנים ייצג המשרד לקוחות בתיקים שזכו לחשיפה תקשורתית רבה והביא לפסקי דין תקדימיים רבים, בהם:
- ייצוג קבוצת יצחק תשובה במאבקה בהמלצות ועדת ששינסקי להעלאת התמלוגים על תגליות הגז הטבעי אל מול חופי ישראל[5].
- ייצוג חברת פרטנר תקשורת בהליכים אל מול משרד התקשורת בנושא העלאת דמי הקישוריות.
- ייצוג לשכת רואי חשבון בישראל בפני בית המשפט העליון, בהליך שעסק במעמדו של רואה החשבון המבקר בהיררכיה התאגידית, ובו נקבע באופן תקדימי שלדירקטוריון החברה אין זכות לעיין בניירות העבודה של רואה החשבון המבקר, מאחר שהדירקטוריון מפוקח על ידי רואה החשבון ולא מפקח עליו[6].
- ייצוג אלי הורביץ בפרשת פרומדיקו והבאה לזיכויו תוך פסיקה תקדימית של בית המשפט העליון, לפיה תכנון מס שנעשה תוך הסתמכות בתום לב על חוות דעת של מומחה ותוך מתן גילוי מלא בדו"חות מס אינו מקים לנישום אחריות פלילית, אף אם יתגלה ברבות הימים כמלאכותי[7].
- ייצוג תד אריסון ברכישת בנק הפועלים, ייצוג צדיק בינו ברכישת הבנק הבינלאומי וייצוג משפחת עופר ברכישת בנק המזרחי.
- ייצוג משרד האוצר ושר האוצר יורם ארידור בפני ועדת בייסקי, שדנה במשבר מניות הבנקים.
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של גורניצקי ושות'
- גורניצקי ושות' באתר Dun's 100 דירוג החברות המובילות בישראל
- צמרת פרנט, מיהם משרדי עוה"ד המובילים בתחום המיסוי לשנת 2011?, באתר גלובס, 28 בדצמבר 2010
הערות שוליים
- ^ אלה לוי-וינריב, דירוג Legal 500: כספי, רובין וקלגסבלד הם "super lawyers", באתר גלובס, 5 באפריל 2011
- ^ Pinhas Rubin
- ^ unicef ישראל
- ^ אבי בר-אלי, החברה לישראל מפצלת את החוזה: רוכשת כ-50% מהגז מ-EMG, באתר TheMarker, 13 בדצמבר 2010
- ^ עופר פטרסבורג, הקרב על הגז: החברות מגישות עתירה לביהמ"ש, באתר ynet, 14 בנובמבר 2011
- ^ ע"א 8548/06 עו"ד חיים אינדיג נ' פרמייר קלאב בע"מ
- ^ ע"פ 1182/99 אליהו הורוביץ נ' מדינת ישראל נד(4) 1