קבוצת האחים עופר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
משרד האחים עופר, ברחוב הנמל 2, חיפה

אחים עופר נכסים בע"מ הידועה גם כקבוצת האחים עופר היא שמה לשעבר של חברת "עופר השקעות". בעברה היא הייתה חברת ענק, שתחומי הפעילות שלה כללו, אוניות מכולות, תעופה, רכב, לוגיסטיקה, תעשייה כימית, אנרגיה, תקשורת, נדל"ן, בנקאות והשקעות נוספות. הקבוצה הייתה בשליטה משותפת של האחים סמי ויולי עופר, ובשנת 2002 היא פיצלה את עסקיה למספר חברות שבשליטת שני האחים באופן נפרד. בשנת 2011 שני האחים נפטרו, והשליטה בחברות אלה עברו לידי יורשיהם.

החברות

נכסי המשפחה כוללים בנוסף את חברת הספנות הפרטית מהגדולות בעולם, כולל חברת צים ורויאל קאריביאן, וכן נכסי דלא ניידי, בעלות (מלאה או חלקית) על חברת האחים עופר, החברה לישראל, כימיקלים לישראל, בתי הזיקוק (בז"ן) בחיפה, בנק המזרחי, טאואר סמיקונדקטור ועוד.

בשנת 2002 פירקו האחים סמי ויולי את השותפות ביניהם, בניסיון לבצע הפרדה בין נכסיהם לקראת העברתם לדור ההמשך. סמי רכש אז את חלקו של יולי בחברה לישראל לפי מחיר השוק עם פרמיה מוסכמת. את החזקות האחים בבנק מזרחי טפחות רכש יולי עופר, וכן את השליטה באחים עופר נכסים ועסקי נדל"ן בחו"ל. לימים פורסם כי בני משפחתו של יולי עופר הרגישו שמכרו את החברה לישראל במחיר נמוך מדי.[1]

קבוצת XT

XT ספנות

תת הקבוצה קבוצת עופר ספנות היא רכיב ליבה של קבוצת האחים עופר. היא מפעילה אוניות מכולה, אוניות צובר, נושאי מכוניות, מיכליות כימקלים, אוניות קירור ומיכליות עבור מוצרים מיוחדים. ב-24 במאי 2011 נכללה החברה ברשימה של חברות שעליהן הוטלו סנקציות על ידי ארצות הברית, באשמת הפרה של איסור הסחר עם איראן.[2]

תעופה

XT תעופה מעורבת מאז הקמתה בשנת 2005 בליסינג מטוסים ובניהול צי של כלי טיס. הצי כולל כיום דגמי בואינג 737 ו-איירבוס A320.

הייטק והון סיכון

מדיה

עופר מדיה:

  • זכיינית השידור רשת (51%)[4][5]
  • Logia: ספק שירותי תוכן ומערכות ניהול תוכן בשוק הסלולרי (מוזיקה, ספורט, התאמה אישית)[6]
  • RayV: ספקית של פתרונות טכניים להזרמת מדיה (טלוויזיה באינטרנט)
  • YouLicense: שוק מקוון לרישוי מוזיקה
  • BeamUps: פלטפורמת קנייה ומכירה של חדשות (Paid Content)

החברה לישראל

מאז שנת 1999 מחזיקה קבוצת האחים עופר ב-53% ממניות "החברה לישראל", חברת ההחזקות הגדולה בישראל, שעם החברות הבנות שלה נמנות כימיקלים לישראל, צים, בתי הזיקוק (בז"ן) בחיפה, טאואר סמיקונדקטור, מיזם בטר פלייס (33.3%), אינקיה, קוונטום.

עופר השקעות

  • בנקאות: באמצעות חברת האחים עופר נכסים, מוחזקות 25.6% ממניות בנק מזרחי טפחות, הבנק השלישי בגודלו בישראל.
  • קניונים ומרכזים מסחריים: חברת מליסרון היא קבוצת הקניונים ומרכזי המסחר הגדולה בישראל. בין 19 המרכזים המסחריים שבבעלותה נמנים קניון רמת אביב, הקריון, קניון רננים והגרנד קניון באר שבע. לאחרונה מותגו המרכזים המסחריים של החברה מחדש בשם "קניוני עופר". בנוסף, למליסרון החזקות והשקעות בנדל"ן באירופה.
  • מלונאות ונופש: הקבוצה מחזיקה בחברת חוף אלמוג, לה החזקות בשלושה מלונות בעיר אילת: מלון מועדון הים התיכון ומלון לגונה.

בעלים

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – משפחת עופר

הקבוצה נמצאת בבעלות משפחת עופר ואהוד (אודי) אנג'ל. משפחת עופר היא אחת המשפחות היהודיות הישראליות העשירות בעולם, וכוללת בין היתר את נכסיהם של משפחות האחים סמי עופר ויולי עופר.

האחים אייל ועידן עופר, הם שני בניו של סמי עופר:
עידן עופר ניהל את הקבוצה וחברות הבת השונות. לאחר כמה שנות עבודה בתחום הספנות הוא היה ליו"ר החברה לישראל. הוא שולט במשט השקעות בע"מ, המחזיקה ב-80% מההון של מילניום השקעות אלעד. עידן עופר משמש גם כיו"ר החברה בטר פלייס. בעבר כיהן כיו"ר של בנק המזרחי המאוחד (התאגדה בשנת 2005 עם בנק מזרחי טפחות).

אייל עופר הוא יו"ר של חברת התיווך עופר גלובל הולדינגס. בחודש מאי 1991 הוא היה ליו"ר ומנכ"ל של Deerbrook. משנת 1995 הוא מכהן כדירקטור של חברת השיט השנייה בגודלה בעולם, רויאל קריביאן, מיזם משותף עם משפחת פריצקר (מלונות הייאט). הוא גם יו"ר ומנכ"ל חברת הנדל"ן קרלייל MG, ומאז 1996, יו"ר משותף של קרן מילר גלובל. בנוסף הוא חבר בוועדה המייעצת הבינלאומית של חברת הנדל"ן הגרמנית Eurohypo.

אודי אנג'ל היה נשוי לליאורה עופר, בתו של יולי עופר, והוא מחזיק בכ-50% מהבעלות על "XT הולדינגס" ומכהן כיושב ראש הדירקטוריון שלה.[7][8][9] בשנת 1975 הוא הצטרף לעופר ספנות ובשנת 1980 מונה למנכ"ל. בשנת 1999 היה מעורב ישירות במגעי הרכישה של החברה לישראל על ידי האחים עופר ובשנים 1999–2003 כיהן כיו"ר צים שירותי ספנות משולבים. אורי אנג'ל (1977) בנם של אודי אנג'ל וליאורה עופר מונה באוקטובר 2007 למנכ"ל האחים עופר ספנות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0