בועז מודעי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בועז מודעי
מדינה ישראלישראל ישראל
שגריר ישראל באירלנד
20102015
(כ־5 שנים)
סגנית נורית טינרי-מודעי
תחת שרי החוץ ליברמן ונתניהו
תפקידים בולטים

בועז מודעי (נולד ב-1957) הוא דיפלומט ישראלי המכהן כשגריר ישראל בסלובקיה. היה שגריר ישראל באירלנד משנת 2010 עד 2015[1].

ראשית חייו

מודעי נולד בשנת 1957 בישראל ליצחק מודעי, שכיהן כשר האוצר בין השנים 1984–1986 וכשר המשפטים מאפריל 1986 עד חודש יולי של אותה השנה. אמו, מיכל מודעי (לבית הראל), הייתה מלכת היופי של ישראל לשנת 1951, פעילה חברתית בתחום מעמד האישה ונשיאת כבוד של ארגון ויצו העולמי.

קריירה דיפלומטית

מודעי הצטרף לשירות החוץ הישראלי בשנת 1988, מייד בסיום לימודיו באוניברסיטת תל אביב (מדעי המדינה). הוא שירת בתפקידים אחדים בשגרירויות ישראל בגואטמלה, בהונדורס, בתאילנד ובלונדון. הוא שימש כקונסול הדיפלומטי הראשון של שגרירות ישראל לקריית הוותיקן[2]. בתפקיד זה שימש כמתאם הפוליטי לביקור האפיפיור יוחנן פאולוס השני בישראל בשנת 2000[3]. לפני שעבר לדבלין, עמד שש שנים בראשות חטיבת ההדרכה של משרד החוץ בירושלים[4].

לאחר שמונה לשגריר ישראל באירלנד, הצטרפה אליו רעייתו דאז, נורית טינרי-מודעי אשר מפברואר 2012 עד ספטמבר 2015[5] כיהנה בתפקיד כסגנית השגריר[6][7]. תחת הנהגתם, השגרירות הישראלית בדבלין ספגה ביקורת חוזרת ונשנית על תקריות דיפלומטיות שאירעו בעיקר ברשתות החברתיות המקוונות. מודעי ורעייתו אימצו גישה "פרובוקטיבית" לדיפלומטיה שלעיתים הביכה את השגרירות[8].

השגרירות הישראלית באירלנד בראשותו זכתה ב"אות ההערכה השנתי על פעילות הסברתית יוצאת דופן" מטעם אוניברסיטת חיפה. ב-31 בדצמבר, באתר האינטרנט של האוניברסיטה צוין: ”השניים [השגריר מודעי ורעייתו נורית, סגניתו] קיבלו את אות ההערכה על פעילותם במאבק מול מקדמי החרם הכלכלי-תרבותי של ישראל ומול גורמים אנטישמיים ועל חשיפה של התרבות הישראלית, מגוון אתרי התיירות והישגים טכנולוגיים של ישראל לתושבי אירלנד, קידום שיתוף פעולה אקדמי, תרבותי וכלכלי וגיוס תומכים ואזרחים שמוכנים להזדהות ולהגן על תדמית ישראל.”[9] מצד שני, מבקריהם דחו את מודעי ורעייתו על גישת ההסברה הישראלית שלהם. שגרירות ישראל בדבלין נמצאה בכותרות (בהקשר של תקריות ומבוכות דיפלומטיות) פעמים רבות מאז כניסתם לתפקידיהם, לא רק בגלל היחסים המתוחים בין דבלין לירושלים, אלא גם בגלל פרובוקציות מביכות של אנשי ישראל בשגרירות, המנסים לחשוב בצורה יצירתית על הסברה.

מחלוקות

הטרדת עובדת

בעת היותו ראש חטיבת ההדרכה במשרד החוץ הישראלי, בשנת 2007 נחקר מודעי על ידי משטרת ישראל בחשד שהטריד אישה שהייתה כפופה למרותו. משטרת מחוז ירושלים קיבלה תלונה מעובדת קודמת של מודעי, שהתלוננה על קבלת שיחות טלפון מטרידות ממספר בלתי מזוהה. המשטרה עקבה אחר מספר הטלפון והגיעה אל מודעי, שלטענתו האמין שהמתלוננת הפיצה בקרב עובדיו מידע מביך אודותיו וכי מידע שקרי זה "הדיר שיניה מעיניו". לכן, הוא הרגיש שגם היא לא צריכה לישון. משטרת ירושלים נתנה למודעי צו מניעה מלהתקשר אליה, דיווחה על האירועים לנציבות שירות המדינה, והמליצה להעמיד לדין את מודעי[10].

תקריות דיפלומטיות

שמם של בועז מודעי ורעייתו נורית נקשר במספר תקריות דיפלומטיות ומחלוקות שאירעו במרשתת:

הערות שוליים

  1. ^ ברק רביד, לאחר עיכוב: הדיפלומט יצחק לבנון מונה לשגריר, באתר הארץ, 22 בנובמבר 2009
  2. ^ Vatican and Israel jointly seek pilgrims for Year 2000, באתר Jweekly
  3. ^ [1]
  4. ^ Irish government rejects Israel boycott, באתר ג'ואיש כרוניקל
  5. ^ Where Israel is concerned it's always Groundhog Day
  6. ^ Why, Mr Ambassador, you're spoiling me, באתר ג'ואיש כרוניקל
  7. ^ Israeli Embassy’s ‘lynching Jesus’ Facebook post sparks Irish ire, באתר The Times of Israel
  8. ^ Israeli Embassy Deletes ‘Christmas Thought’ Attacking Palestinians From Facebook, באתר הניו יורק טיימס
  9. ^ נוסח ההודעה, באתר אוניברסיטת חיפה
  10. ^ לילך שובל, "ראש חטיבה במשרד החוץ הודה בהטרדה", באתר ynet, 28 במרץ 2007
  11. ^ הכתבה, באתר אש התורה (באנגלית)
  12. ^ אתר למנויים בלבד ג'וני זילבר, שגרירות ישראל באירלנד: היטלר היה שמח על תפקוד האו"ם, באתר הארץ, 16 באוגוסט 2013
  13. ^ עמית סגל ואלעד שמחיוף, ‏שגרירות ישראל באירלנד לצרפת: "אל תגידו שלא הזהרנו אתכם", באתר ‏מאקו‏‏, ‏14 בינואר 2015‏
  14. ^ הציוץ (באנגלית)
  15. ^ מואב ורדי, סגנית השגריר באירלנד: הפעילים הפרו-פלסטיניים מונעים מבעיות אישיות, באתר של "רשת 13", 12 ביוני 2012 (במקור, מאתר "nana10")
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32228616בועז מודעי