אמבוטידו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אמבוטידו
Embutido

אמבוטידוספרדית ובפורטוגזית ברזילאית: Embutido), אנצ'ידו (בפורטוגזית אירופאית) או אמבוטיטקטלאנית) הוא מונח כללי למוצרי בשר טחון.

הרכב ומקור

המילון של האקדמיה המלכותית הספרדית מגדיר זאת כ"מעי ממולא בבשר טחון, בעיקר חזיר; מעי ממולא במרכיבים מגוונים".[1] (המילה הספרדית מגיעה מהפועל embutir, שפירושה "למלא"). המונח מתייחס לעיתים קרובות לכל אחד מהסוגים הרבים של נקניקיות יבשות שנמצאות במטבחי איבריה ושל המושבות הספרדיות והפורטוגזיות לשעבר.[2]

מטבחים אחרים

במטבח הפיליפיני, לעומת זאת, בשל המיזוג של המטבח הספרדי והאמריקאי באיים, אמבוּטידו (או אמבוׁטידו) מתייחס לסוג של קציץ בשר עטוף סביב פרוסות ביצה ונקניק.[3]

גלריה

לקריאה נוספת

סוגים ספציפיים כוללים, בין רבים אחרים (על פי רשימת נקניקיות למדינות השונות):

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ "embutido". Diccionario de la lengua española (בספרדית) (23 ed.). Real Academia Española. 2014.
  2. ^ Viguer, Bélen Aguado (2016). Spain - Culture Smart!: The Essential Guide to Customs & Culture. Bravo Limited. p. 104. ISBN 9781857338393.
  3. ^ Lam, Francis (7 בינואר 2015). "The Rich Tradition of Filipino Embutido". The New York Times Magazine. נבדק ב-11 בדצמבר 2018. {{cite news}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38839707אמבוטידו