פואט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פואט
Fuet
פואט קלאסי עם החבל האופייני
פואט קלאסי עם החבל האופייני

פואטספרדית: Fuet) הוא סוג נקניק ספרדי, אופייני לגסטרונומיה הקטלונית. זהו נקניק נפוץ מאוד בחלק מהטריטוריות הדוברות קטלאנית, בוולנסיה (קהילה אוטונומית) בשולי אראגון ובמחוזות צרפת של הפירנאים המזרחיים. כיום המרכזים המפורסמים ביותר לייצור פואט הם הערים ויק (אוסונה) ואולוט (גארוטקסה), אך הוא עדיין מיוצר פחות או יותר בכל רחבי קטלוניה.

זהו נקניק מיובש עשוי מבשר חזיר רזה (בדרך כלל פנצ'טה), טחון ומתובל בפלפל שחור ומלח אשר נדחס לאחר מכן לתוך מעי חזיר; בדרך כלל, במהלך תהליך ההבשלה, נוצרים כתמים לבנים המעידים על היווצרות שכבת פניציליום. שכבה לבנה זו, חיה ונתונה לשינויים בלחות, דורשת לעיתים קרובות החלפות אוויר כדי למנוע מהסאלסיצ'ה כולו להתקלקל.[1][2] .

צורות

פואט מסוגלת להציע וריאציות טעם שונות המבוססות על סוג התיבול וסוג התבלינים המשמשים. ניתן לצרוך אותו רק לאחר מספר חודשים של ייבוש, וכך לקבל סלמי רך יותר, או לאחר פרק זמן ארוך יותר, וכך לקבל סלמי דחוס יותר עם טעם חזק יותר.

בדרך כלל חותכים את הפואט לפרוסות כפולות ומשתמשים בו להכנת כריכים, ליצירת חטיפי מתאבן.

סקאלונה

מגוון

ישנם סוגים שונים של פואט: הנפוץ ביותר נקרא llonganissa אשר דומה יותר מכל לסלמי הקלאסי הקיים גם בשאר חצי האי האיברי, העונה לשם salchichón או longaniza, אך עדיין שונה בטעמו. סוג נוסף הוא הסקאלונה, השונה מהפואט המסורתי בצורתו הצרה ומוארכת יותר ובהיעדר הצבע הלבן האופייני להבשלה הרגילה.

מסחר

פואט זמין בקלות ברחבי ספרד. הוא בדרך כלל ארוז עם חבל בקצה אחד, כדי להקל על הנחתו לאחר הרכישה. למעשה, ניתן לאחסן אותו במקרר או לתלות אותו, הודות לחוט, במקום לח ומאוורר. כמוצר טיפוסי של קטלוניה, הוא מבוקש לעיתים קרובות על ידי תיירים.

פואט חתוך לפרוסות גדולות

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פואט בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Dizionario del menu per i turisti. Per capire e farsi capire al ristorante. Spagna (באיטלקית).
  2. ^ "Fuet" (באיטלקית).
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0