פאיו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאיו
Paio
מאכלים
סוג מאכל
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה קר
מרכיבים עיקריים בשר חזיר

פאיופורטוגזית: Paio) הוא נקניק מעושן ומסורתי הנפוץ בפורטוגל ובקרב מדינות הדוברות פורטוגזית[1][2].

הנקניק מורכב מחלציים של חזיר, שום, מלח ופלפל שאותם מערבבים יחד ומעשנים[3].

נהוג להגיש את הנקניק כשהוא פרוס בליווי לחם או להשתמש בו כמרכיב למאכל הפייז'ואדה[4][5].

הערות שוליים

  1. ^ Your Guide to Portuguese Sausages & Cured Meats, Taste Porto, ‏15 בדצמבר 2021 (באנגלית)
  2. ^ Cláudia Marcos, Cláudia Viegas, André M. de Almeida, Maria Manuela Guerra, Portuguese traditional sausages: different types, nutritional composition, and novel trends, Journal of Ethnic Foods 3, 1 במרץ 2016, עמ' 51–60 doi: 10.1016/j.jef.2016.01.004
  3. ^ Linguiça calabresa, paio ou portuguesa: qual a diferença
  4. ^ Alamy Limited, Paio and calabresa. Traditional Brazilian ingredient of Feijoada Stock Photo - Alamy, www.alamy.com (באנגלית)
  5. ^ Learn How to Make the Perfect Feijoada: Authentic Recipe, www.tasteatlas.com
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35015439פאיו