פאיו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | מאכל |
מטבח | פורטוגזי |
מוצא |
![]() |
אופן הגשה | קר |
מרכיבים עיקריים | בשר חזיר |

פאיו (בפורטוגזית: Paio) הוא נקניק מעושן ומסורתי הנפוץ בפורטוגל ובקרב מדינות הדוברות פורטוגזית[1][2].
הנקניק מורכב מחלציים של חזיר, שום, מלח ופלפל שאותם מערבבים יחד ומעשנים[3].
נהוג להגיש את הנקניק כשהוא פרוס בליווי לחם או להשתמש בו כמרכיב למאכל הפייז'ואדה[4][5].
הערות שוליים
- ↑ Your Guide to Portuguese Sausages & Cured Meats, Taste Porto, 15 בדצמבר 2021 (באנגלית)
- ↑ Cláudia Marcos, Cláudia Viegas, André M. de Almeida, Maria Manuela Guerra, Portuguese traditional sausages: different types, nutritional composition, and novel trends, Journal of Ethnic Foods 3, 1 במרץ 2016, עמ' 51–60 doi: 10.1016/j.jef.2016.01.004
- ↑ Linguiça calabresa, paio ou portuguesa: qual a diferença
- ↑ Alamy Limited, Paio and calabresa. Traditional Brazilian ingredient of Feijoada Stock Photo - Alamy, www.alamy.com (באנגלית)
- ↑ Learn How to Make the Perfect Feijoada: Authentic Recipe, www.tasteatlas.com
פאיו35015439Q7125107