בוטיו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בוטיו
Botillo
בוטיו מאל ביארזו
בוטיו פורטוגזי, במירנדלה

בוטיליוספרדית: Botillo; בלאונית: Butiellu; בגליסית: Botelo וגם בפורטוגזית) ידוע גם בשם chouriço de ossos בפורטוגזית. זו מנה של מעי חזיר ממולא בבשר. זוהי מומחיות קולינרית של אל ביארזו, מחוז צפוני במחוז לאון הספרדי וגם של אזור טראס-אוס-מונטס בפורטוגל. המונח הספרדי botillo, המונח הפורטוגזי botelo והמונח ליאונזי butiellu נובעים מהמילה הלטינית botellus, שפירושה מעי.

המאכל נמצא גם בבמטבח האקסטרמדורה (סוד המטבח האקסטרמדורי המסורתי הוא הפשטות שלו, חוסר הערבוביה שלו והעלות הנמוכה), שם הוא ידוע בשם buche או buche de costillas .

ייצור

סוג זה של אמבוטידו/אנצ'ידו הוא מוצר בשר העשוי מחתיכות שונות שנשארו משחיטת החזיר, כולל הצלעות, הזנב והעצמות עם מעט בשר שנשאר עליהן. אלה קצוצים; מתובלים במלח, פלפל, שום ותבלינים אחרים; ממולאים במעי הגס של החזיר, ומיושן/משומר בחלקו באמצעות עישון. זה יכול לכלול גם את לשון החזיר, ועוד חלקים, אך אלה לעולם לא יעלו על 20% מהנפח הכולל של המילוי. בדרך כלל הוא נצרך מבושל. בטעם צ'וריסו, יחד עם כרוב רך מאוד יוצרים תבשיל טעים ומשמעותי.

יישון

ההכנה והיישון של בוטיו מתרחשים על פני תקופה של חמישה ימים לפחות ומורכבים מארבעה שלבים:

  • בחירה ושחיטה של חומר הגלם.
  • תיבול וערבוב המלית כדי להשיג את הצבע והשימור האידיאלי.
  • עישון, עם עשן מעץ אלון טבעי או עץ אלון מסוג הוֹלְם (אנצינה).
  • ייבוש במשך יומיים בחדרי ייבוש שהוכנו כדי להבטיח שהלחות תתאדה סופית כדי שהמוצר ישיג מרקם מעולה.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בוטיו בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38756843בוטיו