סלצ'יצ'ון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלצ'יצ'ון
Salchichón
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
קובץ:Salchichón.jpg
סלצ'יצ'ון פרוס
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
Picos ibéricos of Jabugo: נקניקיית סלצ'יצ'ון מוגשת עם מקלות לחם
משמאל לימין: Pâté de Ibérico, סלצ'יצ'ון, וצ'וריסו

סלצ'יצ'וןספרדית: Salchichón) היא "נקניק קיץ" (סוג נקניק שיכול להישמר ללא קירור) ספרדי שמיוצר באמצעות עישון, ייבוש, בישול או שילוב כלשהו ביניהם.[1] הוא עשוי מבשר חזיר, אף על פי שמתכונים מסוימים משתמשים בבשרים אחרים כולל שור, עגל או סוס.[1]

הכנה

את הבשר והשומן קוצצים לחתיכות דקות, מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, אורגנו ושום, ואז התערובת המתובלת מוכנסת למעי חזיר טבעי עבה. הבשלה ויישון יכולים להתבצע עד שלושה חודשים.

וריאציות אזוריות

בפוארטו ריקו, סלצ'יצ'ון הוא "נקניק קיץ" מעושן הדומה במובנים מסוימים לסלמי ג'נובה (אנ'), נקניק איטלקי יבש לא מעושן. הסלמי עשוי מכבד בקר, לב, חלקי מעי פרה ושומן חזיר ובשר. לעיתים קרובות הוא מתובל במלח, חומץ, גרגירי פלפל שחור שלמים ופפריקה מעושנת.

ראו גם

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סלצ'יצ'ון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 The Art of Making Fermented Sausages page 218 Stanley Marianski, Adam Marianski 2009
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37674665סלצ'יצ'ון