סלצ'יצ'ון
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת: | |
סלצ'יצ'ון (בספרדית: Salchichón) היא "נקניק קיץ" (סוג נקניק שיכול להישמר ללא קירור) ספרדי שמיוצר באמצעות עישון, ייבוש, בישול או שילוב כלשהו ביניהם.[1] הוא עשוי מבשר חזיר, אף על פי שמתכונים מסוימים משתמשים בבשרים אחרים כולל שור, עגל או סוס.[1]
הכנה
את הבשר והשומן קוצצים לחתיכות דקות, מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, אורגנו ושום, ואז התערובת המתובלת מוכנסת למעי חזיר טבעי עבה. הבשלה ויישון יכולים להתבצע עד שלושה חודשים.
וריאציות אזוריות
בפוארטו ריקו, סלצ'יצ'ון הוא "נקניק קיץ" מעושן הדומה במובנים מסוימים לסלמי ג'נובה (אנ'), נקניק איטלקי יבש לא מעושן. הסלמי עשוי מכבד בקר, לב, חלקי מעי פרה ושומן חזיר ובשר. לעיתים קרובות הוא מתובל במלח, חומץ, גרגירי פלפל שחור שלמים ופפריקה מעושנת.
ראו גם
לקריאה נוספת
- מאמר סלצ'יצ'ון בוויקיפדיה הספרדית. (תוכן בהרחבה)
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 The Art of Making Fermented Sausages page 218 Stanley Marianski, Adam Marianski 2009
37674665סלצ'יצ'ון