פלסקביצה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פלסקביצה
Pleskavitsa.JPG

פלסקביצהסרבית: Пљескавица) הוא מאכל המכיל קציצת בשר מתובלת שעשויה לרוב מתערובת של בשר חזיר, בקר וכבש טחונים. זהו אחד המאכלים הלאומיים של סרביה והוא פופולרי מאוד במדינות הבלקן השכנות ובמדינות יוגוסלביה לשעבר: בוסניה והרצגובינה, קרואטיה ומונטנגרו. זוהי מנה עיקרית המוגשת עם בצל, קאימק (שמנת חלב), איוואר (קונדימנט פלפלים) ואורנבס (סלט גבינה חריף), או על צלחת עם תוספות, או עם לפינז'ה (לחם שטוח, כסוג של המבורגר). פלסקביצה צברה פופולריות במקומות אחרים באירופה והיא מוגשת במסעדות מזון מהיר המגישות אוכל בלקני בגרמניה, שוודיה ואוסטריה.

גרסאות

קציצת פלסקביצה ממולאת בגבינה ופלפל צ'ילי לצד בצל קצוץ

באזורים שונים בחבל הבלקן הרכב הקציצה משתנה בהתאם למטבח המקומי, בבוסניה והרצגובינה למשל הקציצה עשויה לרוב מבשר בקר בלבד, זאת עקב האוכלוסייה המוסלמית במדינה שאינה אוכלת חזיר. עם זאת, בקרואטיה הרכב הקציצה מכיל לרוב תערובת של חזיר, בקר וכבש.

קיימות מספר גרסאות מקומיות למאכל:

  • פלסקביצה לסקובאץ (Leskovačka pljeskavica) - קציצה חריפה מאוד עם בצל. מאז 2008 השם "Leskovac pljeskavica" הוא מונח מוגן משפטית עבור פלסקביצה ממחוז יאבלניצה שבסרביה.[1]
  • פלסקביצה שר (Šarska pljeskavica) - ממולאת בגבינת קשקבל.
  • פלסקביצה היידוק (Hajdučka pljeskavica) - עשויה מתערובת בשר בקר ובשר חזיר מעושן.
  • פלסקביצה וראניה (Vranjska pljeskavica) - עשויה מבשר חזיר בלבד.
  • פלסקביצה בסגנון מוסטאר (Pljeskavica à la Mostar) - הקציצה ממולאת בגבינת פטה ומוגשת עם בצל מטוגן.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פלסקביצה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Брендирана лесковачка пљескавица" [Branded Leskovac burger]. PTC (בסרבית). 4 בספטמבר 2008. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0