קשטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שימוש בקשטה להכנת חלאוות אל-ג'בן בחומס

קשטה (ערבית: قِشْطَة) או עשטה (על-פי ההגייה המקובלת בגליל ובלבנון) הוא קרם חלב מתוק וסמיך המתקבל מבישול ארוך של חלב לא מפוסטר עשיר בשומן וקיפוי השכבה העליונה שמצטברת. התוצאה דומה לקאימק הטורקי, אם כי היא קרמית יותר.[1] נהוג לאכול את הקשטה עם דבש ושקדים, או כמילוי לקינוחים כדוגמת קטאיף וחלאוות אל-ג'בן.[2]

סוריה נחשבת ליצרנית המובילה של הקשטה באזור הלבנט, וממנה מייבאים אותו למדינות אחרות באזור כדוגמת ירדן ולבנון. הסיבה לכך היא שחלב לא מפוסטר הנדרש להכנת הקרם אינו חוקי במקומות רבים, כולל ישראל. בעקבות זאת, התפתחו מתכונים חלופיים להכנת הקשטה, ובהם בישול החלב עם קורנפלור, מסטיקא ומי ורדים, או שימוש בריקוטה פרסקה.[1]

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 מאת שף קונדיטור מהדי ארסלאן, קישטה - קרם חלב, באתר השולחן
  2. ^ מאת שף קונדיטור מהדי ארסלאן, חלוואת אלג'בן עם קישטה, באתר השולחן
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32745571קשטה