וורבאת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
וורבאת
وربات
מאכלים
סוג קינוח, מאפה
מטבח המטבח הסורי, המטבח הלבנוני, המטבח של ערביי ארץ ישראל
מוצא לבנט
מרכיבים עיקריים בצק פילו, רפרפת, סירופ

וָורבַּאתערבית: وربات) היא מאפה מתוק ערבי, דומה מאוד לבקלווה, העשוי שכבות בצק פילו וביניהן מילוי של חביצה בטעם וניל.[1] לעיתים מוסיפים למלית גם פיסטוקים, שקדים, אגוזים או גבינה מתוקה.[2] המאפה ממותק בסירופ מי סוכר, שלעיתים כולל מעט גרידת לימון.

לעיתים הוורבאת מוגש לצד קרם קשטה. אז, הוא קרוי וורבאת בל קשטה (وربات بالقشطة). קינוח זה נפוץ במיוחד בתקופת הרמדאן.[3] הוורבאת הוא קינוח פופולרי גם בלבנון, שם הוא ידוע בשם שאאביאת.

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ An 'iftar' feast, The Jerusalem Post | JPost.com (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ The Sweets Story: When Syrians Come To Cairo, HuffPost, ‏2014-07-28 (באנגלית)
  3. ^ Christa Salamandra, A New Old Damascus: Authenticity and Distinction in Urban Syria, Indiana University Press, 2004-12-10, מסת"ב 978-0-253-11041-1. (באנגלית)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32745576וורבאת