חלאוות אל-ג'בן
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
חלוואת אל-ג'בן | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | קינוח |
מטבח | המטבח הסורי |
מוצא | סוריה |
מרכיבים עיקריים | סולת, גבינה, סוכר, קשטה, פיסטוק, מי ורדים |
חלוואת אל-ג'בן (בערבית: حلاوة الجبن) או חלוואת אל ג'יבן הוא קינוח סורי מסורתי העשוי מבצק סולת וגבינה עם סירופ מי זהר. לרוב ממלאים אותו במלית של קרם קשטה.[1] מקור המאכל בעיר חמה בסוריה, ומשם הוא נדד לעיר חומס, הוא נחשב לסְפֶּצְיָאלִיטֶה מקומי.[2][3] ניתן למצוא את המנה גם באזורים אחרים במזרח התיכון ובמדינות עם אוכלוסיות סוריות גדולות כדוגמת טורקיה וגרמניה.
בישראל ניתן למצוא את המנה בעיקר בכפרים הדרוזים ברמת הגולן, אך גם בקונדיטוריות ערביות בגליל ובירושלים.
מרכיבים
הקינוח עשוי מבצק גבינה (בדרך כלל גבינה עכואית, מוצרלה או תערובת של כמה גבינות), סירופ סוכר ולעיתים גם מי זהר או מי ורדים. המילוי עשוי מקרם קשטה, קרם חלב סמיך ומתוק. התוצר הוא קינוח רך שניתן לאכול בקלות עם כפית.[1]
בקיץ, נהוג להגיש את החלוואת אל-ג'בן לצד גלידה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מתכון לחלוואת אל-ג'בן, באתר השולחן
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 Sacco, Frances (2014-02-14). "Rajaa Tareq Kadhim makes Syrian treat Halawat Al Jibin for Global Kitchen". Daily Telegraph. נבדק ב-2021-12-07.
- ^ حلاوة الجبن يتنافس عليها أهالي حمص وحماة, مذاقات, web.archive.org, 2011-07-28
- ^ Salloura, an Epic of Sweets: Chap. 4, Betrayal, Culinary Backstreets, 2016-04-29 (באנגלית)
32745574חלאוות אל-ג'בן