פורטל:מזון/שיטות בישול
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
בישול באידוי הוא בישול שאינו מצריך שמן ומתבצע באמצעות אדים של מים חמים. בישול באופן זה נחשב לבריא יותר מטיגון, מאחר שהוא בעל ערך שומן נמוך יחסית ושומר על הערך התזונתי של המזון.
אידוי מתבצע באמצעות כלי אידוי בעל מספר מפלסים או כלים נפרדים המונחים זה מעל זה. במפלס התחתון מים רותחים, אשר אדיהם מבשלים את המזון המצוי במפלסים העליונים.
שימוש לדוגמה בשיטה זו מתבצע במטבח הצפון אפריקאי בהכנת קוסקוס ובמטבח הסיני בעת הכנת דים סאם.
- בישול יבש: אפייה · מנגל · צלייה · קלייה
- בישול מבוסס מים: אידוי · בישול לבן · בישול ירוק · הרתחה · חליטה · נזיד · שליקה
- בישול מבוסס שמן: הקפצה · טיגון · טיגון עמוק
- בישול בעזרת כלים: אמבט מרים · בישול במיקרוגל · בישול בסיר לחץ · סיר לבישול איטי