עוף טיקה
עוף טיקה (בהינדי: चिकन टिक्का; באנגלית: Chicken tikka) הוא מאכל של מנת בשר עוף שהפך פופולרי בתת-היבשת ההודית בתקופת האימפריה המוגולית. המנה פופולרית גם היום בהודו, בבנגלדש, בפקיסטן ובבריטניה.[1]
מאפיינים
באופן מסורתי מדובר בחתיכות קטנות של עוף ללא עצמות מושחלות על שיפודים וצלויות על פלטה בשם אנגיטי (אנ') או על פחמים לאחר השרייה במרינדה של תבלינים הודיים ודאהי (יוגורט). בעצם זוהי גרסה ללא עצמות של עוף טנדורי.[2] המילה טיקה (tike בטורקית,tikə באזרבייג'נית) היא מילה פרסית, שמשמעותה "נגיסות" או "חתיכות". זוהי גם מנת עוף המוגשת במטבח הפנג'אבי. הגרסה הקשמירית של המנה, לעומת זאת, נצלה על גחלים לוהטות, ולא תמיד מכילה חתיכות ללא עצמות. החלקים מוברשים עם גהי (חמאה ממזוקקת) במרווחים כדי להגביר את הטעם שלה, תוך נפנוף (החדרת אוויר) מתמשך. המנה נאכלת בדרך כלל עם כוסברה ירוקה וצ'אטני תמרהינדי ומוגשת עם טבעות בצל ולימון, או משמשת להכנת עוף טיקה מסאלה אותנטי.[3]
עוף טיקה סיזלר היא מנה בה מוגשת עוף טיקה על צלחת מחוממת עם בצל. המנה פופולרית גם באפגניסטן, אם כי הגרסה האפגנית (כמו מנות פרסיות, טורקיות וערביות רבות אחרות) היא פחות חריפה בהשוואה לגרסאות בתת-היבשת ההודית ומשתמשת בבשר בקר וכבש בנוסף לעוף.[4][5]
גלריה
-
קבב עוף טיקה
-
עוף טיקה ביריאני
-
עוף טיקה מוגשת בניו דלהי
-
עוף טיקה הודי עם סלט
-
גרסת עוף טיקה
-
עוף טיקה מוגשת באסאם, הודו
ראו גם
קישורים חיצוניים
- "Chicken Tikka Masala Recipe: A Flavorful Delight from India". Dainik Jagran हिंदी समाचार, हिंदी न्यूज. 24 במאי 2023.
{{cite web}}
: (עזרה)
הערות שוליים
- ^ Quester, "B B" (5 בדצמבר 2009). Pop's Mops and Sops - Barbecue and Sauces from Around the World (באנגלית). p. 76. ISBN 978-0-557-21016-9.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ Pat Chapman (1993). Curry Club Tandoori and Tikka Dishes. London: Judy Piatkus. ISBN 0-7499-1283-9.
- ^ "Chicken Tikka Recipes". Deccan Chronicle (באנגלית). 2019-01-12. אורכב מ-המקור ב-2019-01-24.
- ^ Pat Chapman (2007). India: Food & Cooking. London: New Holland Publishers. ISBN 978-1-84537-619-2.
- ^ "Popular hariyali chicken tikka is mouthwatering". Gulf Times (בערבית). 2019-01-17.
37742692עוף טיקה