צ'אטני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטבי צ'אטני

צ'אטניהינדי: चटनी) הוא רוטב מתובל שמקורו בתת-היבשת ההודית, והוא מוגש לרוב עם מאכלים מהמטבח ההודי.

סוגי צ'אטני

רוטבי צ'אטני אותנטיים מכילים כמויות משמעותיות של פלפלים חריפים ירוקים טריים. המרכיב העיקרי השני בצ'אטני הם בדרך כלל פירות וירקות שונים. רוב רוטבי הצ'אטני שמכילים ירקות מוכנים בבלנדר, בעוד שבדרך כלל יש לבשל מבעוד מועד את הפירות שמשמשים להכנת רוטבי צ'אטני על בסיס פירות. רוטבי צ'אטני פופולריים כוללים:

במדינות עם מזג אוויר מתון יחסית צ'אטני מוכן באמצעות מרכיבים מקומיים נפוצים כגון תפוחים, אפרסקים או עגבניות.

התבלינים הנפוצים ביותר בצ'אטני כוללים חילבה, כוסברה, כמון ואסאפואטידה.

תבלינים נוספים שמשולבים ברוטב בשביל הטעם כוללים סוכר, מלח שולחן, שום, תמרינדי או ג'ינג'ר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צ'אטני בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25280569צ'אטני