סיח קבב
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מטבח | הודי ופקיסטני |
מוצא | הודו |
מרכיבים עיקריים | בשר טחון ותבלינים |
סיח קבב (באורדו: سیخ کباب, בהינדי: सीख कबाब; באנגלית: Seekh Kabab) היא קציצה מתובלת העשויה מבשר טחון ונחשבת לנפוצה בהודו, פקיסטן, בנגלדש ואפגניסטן[1][2].
המאכל מורכב מבשר טחון, זנגביל, שום, צ'ילי ירוק, גראם מסאלה, מיץ לימון, כוסברה ועלי נענע שאותם מערבבים יחד, משפדים וצולים על מנגל או בטנדור.
נהוג להגיש את המאכל בליווי ראיטה, פרוסת בצל, לימון, צ'אטני, נאן או פאראטה.
מלבד הגרסה הבסיסית, למאכל גם גרסה טבעונית שעשויה משעועית, תפוח אדמה, כרובית ואפונה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת סיח קבב, באתר Teaforturmeric
הערות שוליים
- ^ Yasmeen Niaz Mohiuddin, Pakistan: A Global Studies Handbook, ABC-CLIO, 2007, מסת"ב 978-1-85109-801-9. (באנגלית)
- ^ Tandoori Seekh Kebab - The Cook's Cook, web.archive.org, 2021-01-26
36557583סיח קבב