סיח קבב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סיח קבב
Seekh Kabab
מאכלים
מטבח הודי ופקיסטני
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים בשר טחון ותבלינים

סיח קבבאורדו: سیخ کباب, בהינדי: सीख कबाब; באנגלית: Seekh Kabab) היא קציצה מתובלת העשויה מבשר טחון ונחשבת לנפוצה בהודו, פקיסטן, בנגלדש ואפגניסטן[1][2].

המאכל מורכב מבשר טחון, זנגביל, שום, צ'ילי ירוק, גראם מסאלה, מיץ לימון, כוסברה ועלי נענע שאותם מערבבים יחד, משפדים וצולים על מנגל או בטנדור.

נהוג להגיש את המאכל בליווי ראיטה, פרוסת בצל, לימון, צ'אטני, נאן או פאראטה.

מלבד הגרסה הבסיסית, למאכל גם גרסה טבעונית שעשויה משעועית, תפוח אדמה, כרובית ואפונה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סיח קבב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Yasmeen Niaz Mohiuddin, Pakistan: A Global Studies Handbook, ABC-CLIO, 2007, מסת"ב 978-1-85109-801-9. (באנגלית)
  2. ^ Tandoori Seekh Kebab - The Cook's Cook, web.archive.org, ‏2021-01-26
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36557583סיח קבב