טונדה קבב
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מטבח | הודי ופקיסטני |
מוצא | הודו |
מרכיבים עיקריים | בשר טחון, יוגורט ותבלינים |
טונדה קבב (באודיה: ଟୁଣ୍ଡେ କବାବ, בהינדי: टुंडे कबाब; באנגלית: Tunde Kabab) היא קציצה מתובלת העשויה מבשר טחון ונחשבת לנפוצה במטבח ההודי אודישני[1].
הקציצה מוכרת גם כקבב גלוטי (Galouti Kebab) והיא מורכבת מבשר תאו טחון, כ-160 תבלינים, יוגורט, זנגביל, שום כתוש, חומץ, זעפרן, מי ורדים וסוכר[2].
טונדה קבב מוזכר לראשונה בשנת 1905 בעיר לאקנאו[3].
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת טונדה קבב, באתר Food52
הערות שוליים
- ^ History of Tunday Kebabs: How a One-Armed Chef Gave India One of its Most Loved Kebabs, NDTV Food (באנגלית)
- ^ The Sunday Tribune - Spectrum - Lead Article, www.tribuneindia.com
- ^ Eat Like a Local: The Awadhi Delights of Lucknow, https://www.outlookindia.com/outlooktraveller/ (באנגלית)
32133493טונדה קבב