טונדה קבב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טונדה קבב
Tunde Kabab
Tundey.jpg
מאכלים
מטבח הודי ופקיסטני
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים בשר טחון, יוגורט ותבלינים

טונדה קבבאודיה: ଟୁଣ୍ଡେ କବାବ, בהינדי: टुंडे कबाब; באנגלית: Tunde Kabab) היא קציצה מתובלת העשויה מבשר טחון ונחשבת לנפוצה במטבח ההודי אודישני[1].

הקציצה מוכרת גם כקבב גלוטי (Galouti Kebab) והיא מורכבת מבשר תאו טחון, כ-160 תבלינים, יוגורט, זנגביל, שום כתוש, חומץ, זעפרן, מי ורדים וסוכר[2].

טונדה קבב מוזכר לראשונה בשנת 1905 בעיר לאקנאו[3].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ History of Tunday Kebabs: How a One-Armed Chef Gave India One of its Most Loved Kebabs, NDTV Food (באנגלית)
  2. ^ The Sunday Tribune - Spectrum - Lead Article, www.tribuneindia.com
  3. ^ Eat Like a Local: The Awadhi Delights of Lucknow, https://www.outlookindia.com/outlooktraveller/ (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0