שאמי קבב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שאמי קבב
Shaami Kebab
מאכלים
מטבח הודי ופקיסטני
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים בשר טחון

שאמי קבבהינדי: शामी कबाब; באנגלית: Shaami Kebab) היא קציצה מתובלת העשויה מבשר טחון ונחשבת לנפוצה בהודו, פקיסטן ובנגלדש[1].

המאכל מורכב מעוף או בשר, גראם מסאלה, בצל, כורכום, צ'ילי, נענע, פלפל שחור, זנגביל, קינמון, ציפורן, עלי דפנה, חומוס וביצה שאותם טוחנים, מערבבים יחד ואופים או צולים[2].

נהוג להגיש את הקינוח בתקופת הרמדאן, בעיד אל פיטר, כאוכל רחוב, אך בעיקר בחתונות, פסטיבלים ובאירועים דתיים כשהוא חם.

מלבד הגרסה הבשרית, קיימת גם גרסה צמחונית והוא נפוץ בדאקה, פנג'אב, קשמיר, אוטר פראדש וסינד.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שאמי קבב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Shami kebab | Traditional Ground Meat Dish From Lucknow | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  2. ^ Izzah Cheema, Easy Shami Kebab (Instant Pot and Stovetop), Tea for Turmeric, ‏2019-04-05 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36557418שאמי קבב