נאן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ארוחה הודית טיפוסית הכוללת נאן

נאןהינדי: नान, באורדו نان) הוא סוג של לחם שנפוץ בהודו ובשכנותיה שצורתו שטוחה ועגולה, ודומה לפיתה גדולה ורכה. בצק הנאן עשוי מקמח חיטה ומכינים אותו בטנדורי. במקרים רבים מוסיפים לו תוספות כגון שומשום, שום או מילוי של בשר, ירקות או גבינה. נהוג להגישו במסעדות הודיות בכל רחבי העולם.

את הנאן אופים מקמח חיטה, לרוב קמח לבן, מעט יוגורט ושמרים.

הנאן מהווה תוספת לארוחה ולעיתים מהווה את הארוחה כולה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0