סטומפ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סטומפ
Stoemp

סְטוּמְפּפלמית: Stoemp) הוא מאכל מהמטבח הבלגי של מחית תפוחי אדמה וירקות שורש אחרים, והוא יכול לכלול גם שמנת, בייקון, בצל או שאלוט, עשבי תיבול ותבלינים.[1]

שם המנה כולל לפעמים את סוג הירקות שבתוכה; לדוגמה, Wortelstoemp כולל גזר (wortel). השילוב הספציפי הזה עשוי להכיל גם חלמון ביצה.

השם

הוא מבוטא סְטוּמְפּ ובכמה דיאלקטים שמומפ. זוהי מילה אופיינית לניבים ברבנטיים (הולנדית/פלמית של מרכז בלגיה.

מרכיבים ותרבות

זוהי מנה כפרית פשוטה, סטומפ נהנית ממשיכה עממית רחבה. מנה של פירה עם ירק אחד או יותר, כגון בצל, גזר, כרישה, תרד, אפונה ירוקה וכרוב, מתובל בטימין, אגוז מוסקט או עלה דפנה (ער אציל).

סטומפ מוגש באופן מסורתי לצד בודין (סוג נקניק) מטוגן, בראדוורסט מטוגן, קותלי חזיר בגריל, בשר טחון מטוגן או ביצת עין. בחלק מהמשפחות, הוא מוגש עם אנטריקוט או פילה סוסים.

מנות דומות

הערות שוליים

  1. ^ Time out Brussels guide: Antwerp, Ghent & Bruges. Penguin. 1998. p. 90. ISBN 9780140273168.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37674146סטומפ