האש בראונס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
האש בראונס
האש בראונס בארוחת בוקר, לצד ביצים ובייקון

האש בראונסאנגלית: Hash browns) היא צורת הכנה פשוטה של תפוחי אדמה חתוכים מטוגנים, מהמטבח הבריטי והאמריקאי. תפוחי האדמה יכולים להיות קצוצים, מגוררים, חתוכים לרצועות או לקוביות. בחלק מהתרבויות, השם מתייחס לכל אחד מחיתוכים אלו ובחלק מהתרבויות רק לחיתוך ספציפי.

האש בראונס פופולרים בדיינרים בצפון אמריקה. בדרך כלל מלווים המבורגר (כשהם בחיתוך הום פרייס), או ארוחת בוקר. בחלקים מסוימיים של בריטניה האש בראונס הם שאריות מחית תפוחי אדמה מטוגנות.

השם האש בראון הוא קיצור ל-hashed brown potatoes, כלומר, תפוחי אדמה קצוצים מושחמים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא האש בראונס בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23926411האש בראונס