קולקנון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קולקנון
Colcannon
קערת קולקנון
קערת קולקנון
מאכלים
מוצא אירלנד
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים מחית תפוחי אדמה, כרוב על או כרוב

קולקנוןאנגלית: Colcannon; משמעות: כרוב לבן ראש) הוא מאכל אירי מסורתי המורכב ממחית תפוחי אדמה עם כרוב על או כרוב. המאכל מזוהה עם המטבח האירי והוא נחשב לאחד מהמאכלים המסמלים את החג ליל כל הקדושים.

לעיתים, הלחם מוגש כשהוא קלוי בתוספת של חמאה, יחד עם כוס תה אחר הצהריים.

תיאור

קולקנון מיוצר לרוב מארבעה מרכיבים בלבד: מחית תפוחי אדמה, חמאה, חלב וכרוב. ההיסטוריון האירי פטריק וסטון ג'ויס הגדיר אותו כמאכל "תפוחי אדמה מרוסקים בחמאה ובחלב, עם כרוב קצוץ ועשבי תיבול".[1] הוא יכול להכיל מרכיבים אחרים כמו בצל ירוק, כרישה, בצל ועירית. בכמה מתכונים מחליפים כרוב בכרוב על.[2] קיימות וריאציות אזוריות רבות למנה זו.[3]

המנה נמכרת במחירים זולים ומצויה לאורך כל השנה ולא רק בליל כל הקדושים.[4][5] היא נאכלת לעיתים קרובות עם בשר חזיר מבושל או בייקון אירי. יש שמוסיפים למנה בשר כבוש וכרוב.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קולקנון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Colman Andrews, The Country Cooking of Ireland, Chronicle Books, 2012-12-21, מסת"ב 978-1-4521-2405-6. (באנגלית)
  2. ^ Mimi Sheraton, 1,000 Foods To Eat Before You Die: A Food Lover's Life List, Workman Publishing, 2015-01-13, מסת"ב 978-0-7611-8306-8. (באנגלית)
  3. ^ Colcannon, web.archive.org, ‏2014-02-19
  4. ^ Irwin, Florence (1986). The Cookin' Woman: Irish Country Recipes. Blackstaff. מסת"ב 0-85640-373-3.
  5. ^ Susan R. Friedland, Vegetables: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cooking 2008, Oxford Symposium, 2009, מסת"ב 978-1-903018-66-8. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29887850קולקנון