טרינקסט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טרינקסט
Trinxat
טרינקסט עם מליחים

טרינקסטקטלאנית: Trinxat; בספרדית: Trinchado) הוא מזון מהרי הפירנאים, בעיקר אנדורה והקומרקונים הקטלאניים של Cerdanya ו-Alt Urgell.

מאפיינים

הוא עשוי מתפוחי אדמה, כרוב ובשר חזיר, ומזכיר באבל אנד סקוויק.[1] השם, שפירושו "מעוך" או "קצוץ", הוא חלק העבר של המילה הקטלאנית trinxar, שפירושה "לחתוך". לפעמים הוא מוגש עם מליח או נאכל בפני עצמו עם לחם.[2]

המאכל נראה כמו טורטייה קטנה, משובצת בחתיכות כרוב שנותנות לה מגע של ירוק כהה. הוא נאכל בדרך כלל במהלך החורף, בהיותו מזון מחמם. הוא מלווה לעיתים קרובות עם בייקון. זוהי מנה בולטת במטבח ההרים הקטלוני והפסטה דל טרין נחגגת מדי שנה ב-Puigcerdá.

מתכון

המרכיבים הם תפוח אדמה, כרוב חורף, מלח, בשר חזיר או בייקון, ולתיבול שמן זית ושום. לעיתים קרובות בלט אורגל מחליפים בייקון בחלקי חזיר אחרים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Trinxat at purpletravel.co.uk
  2. ^ Ashkenazi, Michael; Jacob, Jeanne (2006). The World Cookbook for Students. Greenwood. p. 20.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37666576טרינקסט