רבי נחום קוק
הרב נחום הכהן קוק (ח' בניסן תרצ"ב, 14 באפריל 1932 – י"ב בניסן תש"ע, 27 במרץ 2010) היה רב שכונת תל גנים ברמת גן ופעיל בתחומי הדת ושמירה על כבוד המת. יקיר העיר רמת גן.
תולדותיו
נולד בבית מנדלבאום בירושלים, בנם של הרב רפאל קוק ורחל, בת שמחה מנדלבוים. נקרא על שם זקנו רבי נחום מקוברין. למד בישיבת כפר הרא"ה, ולאחר מכן בישיבת חברון בירושלים ובסלובודקה בבני ברק.
בשנת 1954 נישא לשושנה (נפטרה במרץ 2016), בת הרב שמואל אברמוביץ, רבה של רמת יצחק[1]. מאז נישואיו התגורר בשכונת רמת יצחק. במשך מספר שנים למד בהיכל התלמוד בתל אביב. התמנה לרבה של שכונת תל גנים ברמת גן ושימש רב מחלקת הנישואין בעיר.
במשך שנים רבות היה פעיל בתחומים שונים הקשורים לשמירה על הצביון הדתי וההלכתי בישראל. היה פעיל מרכזי בשמירה על כבוד המת ופעל רבות מול בתי משפט והמשטרה להשגת אישורים למניעת נתיחת מתים. כיהן בהתנדבות כרב בית החולים בילינסון והתמחה בתחום רפואה והלכה. היה חבר בוועדת ערעור מחוזית של משרד הביטחון בנושאי פטור משירות בצה"ל. כמו כן היה חבר בוועדה שעסקה במתן היתרי עבודה בשבת מטעם משרד העבודה.
היה יו"ר ועד רבני רמת גן. ממייסדי הסתדרות עובדי המועצות הדתיות בישראל והיו"ר שלה, ולימים נשיאה. היה מרצה בנושאי יהדות.
בשנת 2008 קיבל אות יקיר רמת גן[2].
נפטר בשבת הגדול תש"ע והלוויתו התקיימה במוצאי השבת. נקבר בית הקברות פוניבז', בקרבת קברו של הרב שך. על מצבתו נכתב בין השאר: "מסר עצמו לחזק בדקי הדת, עמל ויגע במצוות כבוד המת וקנה בה קניין"[3].
משפחתו
- בנו המקובל הרב דב קוק מטבריה, חתנו של הרב יצחק זילברשטיין.
- בנו הרב אברהם יצחק קוק[4] - ראש ישיבת עטרת שלמה לצעירים בשכונת גני איילון - אחיסמך.
אחיו הם רבי שלמה קוק, רבי שמחה הכהן קוק והרב אברהם יצחק קוק.
גיסיו הם רבי שמחה כהן, הרב אברהם שרמן והרב יעקב כ"ץ.
עץ משפחת קוק |
---|
|
קישורים חיצוניים
- הגאון רבי נחום קוק זצ"ל, בחדרי חרדים, 2010. 3. 27
הערות שוליים
- ^ הודעה על פטירתה באתר של בנה הרב דב קוק.
- ^ [1], אתר עיריית רמת גן
- ^ הקמת מצבה על קברו של הגאון רבי נחום קוק זצ"ל, כיכר השבת
- ^ חתנו של הרב נטע שילר.