מרק סרפד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק סרפד
Nettle Soup
מאכלים
סוג מרק
אזור מוצא מזרח אירופה, המזרח התיכון
מוצא בריטניהבריטניה בריטניה
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים סרפד דו-ביתי

נטייל סופאנגלית: Nettle Soup) הוא מרק מסורתי ירוק העשוי מסרפד דו-ביתי ונפוץ במדינות מזרח אירופה, המזרח התיכון וצפון אירופה.

נהוג להגיש את המרק בתקופת האביב ובתחילת הקיץ לאחר שאוספים את ניצני הסרפד[1].

לסרפד ערך תזונתי גבוה, הכולל סידן, מגנזיום, ברזל, ויטמין A וויטמין B, לאחר ההרתחה מאבד הסרפד את פעולת הצריבה שלו[2].

היסטוריה

מרק הסרפד הופיע לראשונה בתקופת הברונזה באזור בריטניה, לאחר שצריכתו שימשה לרפואה וטיפול בדלקות מפרקים, סוכרת, אקנה, אנמיה, קדחת השחת ולטיהור מים[3][4].

שבטים אינדיאנים השתמשו בסרפד דו-ביתי לטיפול בכאבי בטן, הורדת חום, בעיות עור, טיפול בדיזנטריה ולהפחתת תסמיני אלרגיה[2].

גרסאות

למרק גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה קיימות גם גרסאות על בסיס בשר כבש או דגים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרק סרפד בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Smithsonian Magazine, Amanda Fiegl, Stinging Nettle Soup, Smithsonian Magazine (באנגלית)
  2. ^ 2.0 2.1 Ouch! Why nettles sting, and how you can put them to good use, Daily Herald, ‏16 ביולי 2018 (באנגלית)
  3. ^ James A. Duke, Handbook of Medicinal Herbs, CRC Press, 2002-06-27, מסת"ב 978-1-4200-4046-3. (באנגלית)
  4. ^ BBC News | HEALTH | Nettles 'ease arthritis suffering', news.bbc.co.uk
  5. ^ Nettle soup Facts for Kids, kids.kiddle.co (באנגלית)
  6. ^ Nettle soup (Nässelsoppa), www.swedishfood.com
  7. ^ Leilee لیلی, Mazandarani Style Nettle Soup آش گزنه مازندرانی (באנגלית)
  8. ^ Irish Nettle Soup, Saveur, ‏18 במרץ 2019 (באנגלית)
  9. ^ Зелений борщ з молодою весняною зеленню — це справжня вітамінна бомба, Голос-Інфо, ‏7 במאי 2020 (באוקראינית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35184662מרק סרפד