ביצה עלומה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ביצה עלומה היא ביצה שנשלקה ללא קליפתה במים חמים, עד שחלבונה נקרש.
משמעות השם
ביצה עלומה נקראת כך היות שבתבשיל המוכן לא ניתן לראות את חלמון הביצה (ואת מידת רכותו)[1], בניגוד למאכלים כגון ביצת עין. כמו בהכנת ביצה רכה או קשה, מידת רכותו של החלמון נמדדת בעיקר במשך זמן השליקה.
דרך ההכנה
על מנת להכין ביצה עלומה יש לשבור ביצה טרייה מעל כלי נמוך (כמו מחבת) ובו מים חמים מאוד, אך לא רותחים. בדרך כלל שולקים עד שהחלבון נקרש, ומיד מוציאים. ביצה עלומה טובה, על פי שפים מומחים, היא ביצה שחלמונה עדיין נוזלי וחלבונה קרוש לחלוטין.
מתכונים מבוססי ביצים עלומות
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: ביצים עלומות |
- דנה שיין, ביצה עלומה, אתר וואלה
- דנה שיין, גראטן תפו"א עם ביצה עלומה, אתר וואלה
- אמיר כלפון, ביצה עלומה על חציל ביוגורט, באתר "אכול ושתה"
- שרית שמואלי, אסף שליטא, סלט ביצה עלומה עם בצל קונפי, מגזין את
- רותי קינן, ביצה עלומה - מלכת הבראנץ', באתר ynet, 15 בנובמבר 2005
- מדריך להכנת ביצה עלומה בוויקיספר (באנגלית)
- אבי סאייג, מדוע חומץ במים מונע מביצה עלומה להתפוצץ?, במדור "שאל את המומחה" באתר של מכון דוידסון לחינוך מדעי, 13 דצמבר 2010
הערות שוליים
- ^ msradio.huji.ac.il/wwwroot/INST/rega.doc
25611426ביצה עלומה