ממלכה במבחן - דמויות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ממלכה במבחן היא סדרת ספרי הרפתקאות שנכתבה על ידי הסופרת מיה קינן. הסדרה כוללת את הספרים "איסתרק", "מהללאל", "יוזבד" (שני חלקים) ו"פדהאל", והתפרסמה בעיקר בציבור החרדי והדתי. הספר הראשון בסדרה "איסתרק" יצא לאור ב-2008, הספר השני בסדרה "מהללאל" יצא לאור ב-2011, ובאוגוסט 2016 יצא הספר השלישי בסדרה - "יוזבד", והפך מיד עם צאתו לרב מכר.[1] הספר הרביעי והאחרון בסדרה, "פדהאל", יצא לאור בתשרי תשפ"ג. סיפור קצר המשתלב בסדרה הופיע במוסף סיפורים של יתד נאמן, ועסק בילדותו של רעואל, אביו של איסתרק.

איסתרק

איסתרק לבית הביואר
סוג נסיך יורש. מלך.
הוצאה לאור עלים
שם ספר ממלכה במבחן
הופעה ראשונה  
מידע
כינויים המלך איסתרק השלישי. איסתרק קטינא
גיל 27
דת יהדות
מקום מגורים כוזר המאוחדת
דמויות קשורות
משפחה

רעואל השני (אבא). המלכה דבורה (אמא). טור, מיכאל, יקוואל, אונמר, בנימין, ליסיה (אחים). רובן מן הגי, אולה טרסדיאן (מקאן) (גיסים). הלה (אישה). רנה (חמות). מנרם בנטיליאן (האביר הפרוש) (חותן חורג). קאה הי (חותן). ידרת הי (גיס). הנסיך רעואל יורש העצר (בן).

הנסיך שלמה (בן).

איסתרק השלישי הוא דמות בדיונית המשמשת בתפקידי מפתח בסדרת הספרים ממלכה במבחן מאת מ. קינן. איסתרק היה מלכה של כוזר (הישנה), בנם של המלך רעואל והמלכה דבורה. נשוי להלה ואב לרעואל. איסתרק היה מלך שמרן והקפיד על שמירת הדת היהודית - כוזרית בהנהגת הממלכה.

ילדות ונערות

בילדותו היה איסתרק ילד שובב למדי, שנענש מפעם לפעם על מעשי שובבות שביצע. והוא גדל לנער שאוהב את החיים הטובים ומנסה להתחמק מחובותיו המלכותיות.

משפחתו

איסתרק הוא בנו הבכור של המלך רעואל. ובנה הבכור של המלכה דבורה - אחותו של אלרנן דיליאבר, מושל מחוז המרכז. ובנה החורג של המלכה שרה - אחותו של בסטיאן מקאן שר המלחמה.

מאורעות חייו

בתור בנו הבכור של המלך ובנה הבכור של המלכה הוא הוכתר בלידתו לנסיך הכתר הכוזרי. בגיל 17, זמן ההגעה לבגרות בממלכת כוזר, הוכתר לתפקיד העוצר הכוזרי, המשמש מעין משנה למלך בעל סמכויות רחבות. בתפקיד זה שימש כשלושה חודשים. באותה שנה, התבקש על ידי אביו לפקד על השירה שתלוה את הנסיך מיכאל לבבל, אך במהלך המעבר בנקרת באטר נלכדה השירה על ידי גדוד קומנדו קווארי ששבו את איסתרק ואחיו מיכאל.

בשבי הקווארי

איסתרק הובל בתחפושת אישה אל מישורי הפלאט, מקום מגוריהם של השבטי הקווארים, ונכלא תחת פיקוחו ההדוק של קאה-הי, מנהיגם בפועל השבטים הקוארים.[2]

קאה ניסה לשטוף את מוחו על ידי הצגת התרבות הקווארית במלוא יופיה: מופעי מוזיקה, הצגות, מסעי ציד ועוד. מתוך תקווה שעל ידי קרבתו של מלך כוזר לעתיד לתרבות הקווארית ישרור קשר נוח יותר בין כוזר לשבטים הקווארים.

אשתו של קאה, הנסיכה רנה, דודתו של איסתרק (נסיכת כוזר שנפלה בשבי עשרים וחמש שנים קודם לכן והוכרזה כמתה, ונשאה בשבי לקאה) מציעה לקאה להכריח את איסתרק לשאת את ביתם המשותפת, הלה. קאה, שהיה משוכנע בשלטונו המוחלט על איסתרק, הסכים להצעה, אך בליל הכלולות הבריחה הנסיכה רנה את איסתרק, אחיו מיכאל, ביתה הלה, ובני לוויתם מן המאהל.

כשהגיעו הנסיכים לכוזר הם גילו שאביהם המלך חולה אנושות ושיוסף דיאילידיאן, עוצר כוזר לשעבר הכריז בנימוקים ביורוקרטיים על הפיכה וייסוד של כוזר החדשה, וכי התרבות הקווארית החלה מוצאת כר נרחב בתוככי כוזר. איסתרק מבין כי באקלים הפוליטי הנוכחי הוא לא יתקבל באהדה, ובוחר לעשות את דרכו בסתר, בסיוע קבוצת מונדרים, בני מיעוטים מקומיים.

איסתרק מגיע לעיר הבירה בשעת השי"ן של מרד חסר סיכוי של אנשי המחנך – גוף אופוזיציוני חסר כוח הנאבק נגד ההפיכה הכוזרית ודמותו הופכת את הקערה על פיה. דיאילדיאן נסוג ואיסתרק משתלט על הבירה אתיל.

כמלך

בזמן שאיסתרק מגיע לאתיל מת אביו המלך רעואל והוא מוכתר למלך תחתיו. דיאילידיאן לא מכיר במלכותו של איסתרק ופותח במלחמה עבור יסוד ממלכתו העצמאית. בתחילת המלחמה סובל איסתרק מחוסר יציבות: דיאילידיאן טוען שאשתו הקווארית של איסתרק היא סימן לרמתו הרוחנית הירודה, וגילו הצעיר וחוסר ניסיונו, עוזרים לחבורת שרים בעלי כוח להשפיע על ממשלתו.

כשנה לאחר הכתרתו נוטל איסתרק את המלוכה בכוח, והחל מנהל את המשלה ביד רמה.

בשנה החמישית למלכותו נולד בנו הבכור, רעואל השלישי, במקביל לחתימת הסכם אי לוחמה עם כוחותיו של דיאילידיאן. הוא מחלץ המונים מסכנת רמיסה ואסון לאומי בזמן חגיגות "עול מצוות", וניצל מניסיון התנקשות כושל.

בשנה התשיעית למלכותו ניצל איסתרק ממוות על ידי פדהאל לאחר שחדר לארמונו של יוסף דיאלידאן במטרה לחלץ משם את בנו רעואל, שנלקח בשבי. לאחר המאורעות מעביר פאר דיאלידאן את השליטה בכל שטחי כוזר החדשה והמממלכה מתאחדת תחת שלטון בית הביואר.

בשנה זו נולד בנו השני, שלמה.

יוסף דיאלידאן

יוסף דיאלידאן
סוג אביר, מלך
שם ספר

איסתרק

מהללאל

יוזבד

פדהאל
יוצרים מיה קינן
מידע
כינויים הנבל מאלקן, יוסף קשישא
סטטוס פעיל
תואר המלך יוסף הרביעי, מלך כוזר החדשה
דמויות קשורות
משפחה

לאה דיאלידאן - אשה

פאר דיאלידאן - בן בכור

ברכיהו דיאלידאן - בן

אדוניה דיאלידאן - בן

שלוואן דיאלידאן - בן זקונים

פולס דיאלידאן - נכד
אויבים איסתרק השלישי

יוסף דיאלידאן הוא דמות מפתח בסדרת הספרים ממלכה במבחן (כולל את הספרים איסתרק, מהללאל, יוזבד (שני כרכים) ופדהאל.) של מיה קינן. דיאלידאן הוא הדמות הרעה העיקרית ונחשב לנבל המרכזי של הסדרה. יוסף נשוי ללאה והוא אביו של פאר, ברכיהו, אדוניה ושלוואן.

נערותו

דיאלידאן נולד כבן הבכור למשפחת דיאלידאן ונועד לרשת את תוארו של אביו. כצעיר כריזמטי המוחזק לירא שמים ומדקדק במצוות התארס לנסיכה רנה, ביתו של המלך ברכיה ואחותו של יורש העצר הנסיך העוצר רעואל. מלך כוזר לעתיד.

בתקופת ארוסיו נלווה למשלחת אצולה יחד עם גיסו לעתיד הנסיך רעואל שבמהלכה נקלעו לעימות חריף כשרעואל מאשים את יוסף בצביעות ויוסף מאשים את רעואל באכזריות. אביו של רעואל, המלך ברכיה, קיבל את דעתו של בנו באופן חלקי ויוסף אולץ לתת לארוסתו גט.

דיאלידאן נשא את לאה, בת אבירים עשירה והשקיע את כספו ועסקיו ברכישת קרקעות והרחבת השטחים המסונפים לאחוזתו.

כעוצר כוזר

בשל החוק הכוזרי הקובע כי אם אין למלך בן מתחת לגיל 17 הוא לא יכול לשאת במשרת העוצרות התואר יועבר לאביר בעל הקרקעות הרבות ביותר בממלכה. נאלץ רעואל להעניק לדיאלידאן את משרת העוצר. אך המלך רעואל מעולם לא השלים עמו וחש כלפיו תיעוב עמוק והתאמץ לגמד ולהקטין אותו וסמכויותיו בכל דרך. דיאלידאן התייחס אליו בכבוד ולא הפגין כלפיו טינה.

פעילות ציבורית

כעוצר השקיע דיאלידאן את עיקר מרצו בהקמת מפעלי צדקה חסד לכלל האוכלוסיה. לעניים והחלשים. הוא הקים רשת ענקית של בתי תמחוי כשהוא מבקר ומפקח על הפעילות מקרוב. מחלק כסף לאלמנות ולנשות חיילים ועוד.דיאלידאן הופך אט אט לדמות האהודה ביותר בממלכה וזוכה לאהדתו הבלתי מסויגת של כל מעמד הביניים בפרט והעניים וחלשים בפרט.

דיאלידאן משמש כעוצר כוזר למשך יותר משבע עשרה שנים עד שבנו הבכור של המלך רעואל איסתרק השלישי מגיע לפרקו בגיל שבע עשרה ויוסף מעביר לו את תפקידו.

פעילות פוליטית

דיאלידאן משקיע מאמצים עליונים לזכות בכס המלוכה עצמו. ומחסל בשיטתיות וחשאיות את כל העומדים גבוה מנו בסולם המעמדות הכוזרי. בהתחלה הוא מתנקש בחייו של גיס המלך וראש הממשלה, בעזרת סוד משפחתי שהועבר בבוגדנות במשך יותר ממאתיים שנה. אחר כך הוא מנסה לרצוח את שני בניו של המלך הבכורים מאמם - הנסיך העוצר איסתרק ואחיו הצעיר מיכאל. אך שותפיו בוגדים בו ומבצעים חטיפה בלבד. בעקבות היעלמותו של העוצר החדש איסתרק מוחזר יוסף למשרתו המקורית. והוא מבצע התנקשות פוליטית נוספת והפעם במלך רעואל עצמו. המלך שוקע בשיתוק ודיאלידאן הופך לשליט החזק בממלכה, האיש שמנהל את ישיבות הממשלה וחותם על הצווים החשובים, אך עדיין בעל סמכות מוגבלת.

דיאלידאן מביים התנקשות בלתי מוצלחת בעצמו וממלט מן הכלא [דרושה הבהרה] על מנת להרוג את שר המלחמה והאביר בסטיאן מקאן, שנחשד בביצוע שרשרת הפשעים שזיעזעה את כוזר כולה. בעקבות אירוע זה, והתוהו בוהו הכללי במדינה בשל מצב המלחמה עם בולגריה, הוא מצליח לשכנע את אצילי כוזר ואביריה להכריז על הפיכה מרצון: להדיח את המלך החולה רעואל ובית הביואר ולהמליך את עצמו ובית דיאלידאן.

כמלך כוזר החדשה

דיאלידאן דוגל בחדשנות מחשבתית ודתית, משקיע בלבושם של תלמידי הישיבה המלכותית, מתיר את הזמרים הנודדים והולך ומרופף את מעמד הדת והחכמים בממלכה.

הוא נתקל בהתנגדות של חברי קבוצה קטנה בשם אנשי המחנך בראשותו של מחנכו של איסתרק פנרס בלואדאן-אליקטאן ורובן מן הגי, המאורס לביתו של רעואל, שמתנגדים באופן חריף לדעתו ועמדתו של דיאלידאן. הם מכנים אותו רשע ופושע ומנסים לכבוש את המלוכה חזרה במרמה. דיאלידאן מנסה לחסל אותם סופית אבל אז חוזר מן השבי איסתרק השלישי, שהוחזק למת, ומצליח לכבוש חזרה את ליבם של רוב אצילי כוזר ואביריה. כוזר מתחלקת לשתי ממלכות: כוזר הישנה, או 'כוזר האמיתית' של איסתרק ובית הביואר, שבירתה היא הבירה העתיקה והמקורית אתיל-כזאראן, מול כוזר החדשה של דיאלידאן, שבירתה היא אלקן.

כוזר החדשה תופסת כארבעים אחוז מהשטח המקורי של כוזר אבל היא חזקה יותר כלכלית. דיאלידאן כורת בריתות עם עמי האזור שלא חיבבו את שמרנותו של בית הביואר, ופורצת מלחמה ארוכה וקשה בין שתי הממלכות.

דיאלידאן נוהג כרודן. הוא מעדיף את טובת הכלל על פני זכויות האזרח. הוא ממנה אדם החשוד בקראות למשרת הרב המלכותי. בתי הכלא שלו גדולים ומלאים והוא נוהג ביד קשה בדרך כלל. הוא מחדש את המאמצים להשיג את האבקה השחורה - דינמיט, שנחשב ל'טאבו'. ומנסה, ללא הצלחה, להתנקש בחייהם של המלך איסתרק השלישי והנסיך מיכאל.

בשנת המלכות החמישית שלו הוא רוצח את אחד ממתנגדיו בחניקה בשתי ידיו ומאז הוא לא מצליח לישון שעתיים ברציפות. עם השנים הא הולך ומזדקן ובשנת המלכות השביעית שלו הוא מצוה להתנקש בבנו הצעיר שלוואן דיאילידיאן שמצליח להימלט.

בשנת המלכות התשיעית שלו הוא מוביל את איסתרק מלך כוזר הישנה למארב בו מאלץ אותו לבחור בין חייו לחיי בנו, ובמעמד זה נהרג על ידי פדהאל - בן אצולה שתוארה נשלל בעקבות חשד בבגידה, שקופץ עליו ונופל איתו מגג הארמון ולאחר מכן פדהאל הורגו סופית במכת חרב.

מהללאל

מהללאל הוא מיכאל בנו של שר המלחמה האביר בסטיאן מקאן אך גדל כאסופי בשם מהללאל.


מהללאל
שם ספר מהללאל
יוצרים מיה קינן
מידע
שם אמיתי מיכאל מקאן
כינויים הנסיך מן היערות. מהללו, נסיך היער
סטטוס פעיל
מקצוע יערן
תואר האביר הבא לבית מקאן
דת יהדות
אזרחות כוזרית
דמויות קשורות
משפחה

בסטיאן מקאן - אב. רקל מקאן - אם. הנסיך מיכאל - בן דוד. הנסיך יקוואל - בן דוד. הנסיכה אונמר - בת דודה. אולה מקאן - בן דוד, אח חורג.

משואל הטוחן, כתריאל דמלאן (אבא הקטן), משה דמלאן (אבא הגדול) - אבות מאמצים.

ינקותו

מהללאל נולד לשר המלחמה הכוזרי בסטיאן מקאן ולאשתו הראשונה רקל, ולמרות שלא היה בכורו נועד לרשת את תוארו מפני שאחיו מתו. בהיותו בן שנה וחצי שהה עם מינקתו על האלנורק - ספינה שטבעה בנהר הבאטרגן, ומיכאל הוכר כהרוג. הוא גדל כאסופי אצל משואל הטוחן המקומי תחת השם מהללאל. הסימן המזהה היחיד של מהללאל היה תליון זהב עם סימונים מוזרים, על המדליון סימונים אלכימיים קשים להבנה ומהללאל קיוה לכל אורך חייו שבעזרת הסימונים המוזרים והלא מובנים ימצא את משפחתו.

ילדותו

משואל שגידל אותו כאסופי העביר אותו תמורת כלב מאולף לכתריאל דמלאן המכונה "אבא הקטן" שהיה איש טוב, ומהללאל ציין את התקופה ההיא כאחת התקופות הטובות בחייו. אך בהיותו בן שמונה מת אבא הקטן ואימו "סבתא הטובה" העבירה את מהללאל לאחיו, משה דמלאן, המשמש כיערן ברכס הרי האנשוג, ומכונה "אבא הגדול". כשהיא עצמה מחנכת אותו לגינונים והליכות עד מותה כשהיה מהלאל בן תשע. בשמונה השנים הבאות שיעבד משה דמלאן את מהללאל ב"קשי לב הגובל באכזריות", והעביד אותו בפרך. מהללאל מצידו היה נער צייתן ולא מרד באביו בכלל.

נערותו

בשנות נערותו שימש מהללאל כנער השוליה של דמלאן כשהוא אחראי לרבות מעבודות האחוזה הקשות והכואבות. במהלך שנתו השתים עשרה מגיעים ליער שני אנשים מסתוריים. האחד מכונה "הרב" והשני "אליהו". אליהו משמש למהללאל כחבר וחברותא, והרב משמש עבורו כמורה דרך רוחני ומסייע לו בלבטיו השונים. כשמהללאל בן שבע עשרה, מת הרב ואליהו נותר האיש החביב היחיד בעולמו. חודשים ספורים אחר כך נכבש רכס הרי האנשוג ע"י צבאו של יוסף דיאלידאן, כשמהללאל, בתמימות ובחוסר ידיעה, הוא האחראי לכך כאשר הוא מוביל את מרגלו של דיאלידאן, בציוויו של אבא הגדול. לאחר הכיבוש הדיאילידיאני מודיע אליהו על כוונתו לעזוב את ההרים לכיוון אתיל-כזאראן וכוזר של איסתרק. לילה אחד מגלה מהללאל כי אבא הגדול מישכן את המדליון שלו, מה שגורם לו להחליט לנטוש את אביו המאמץ ולדאוג לגורלו. והוא מחליט מחליט לקחת את בגדיו של 'הרב' שמת חודשים קודם לכן ואת חרבו, וכשהוא לבש בבגדים של אדם זקן שמת לא מזמן הוא יוצא לדרכו.

המסע לחיים

מהללאל יוצא לעולם ללא רכוש או חברים, והוא מוכרז כמבוקש לאחר שאנשיו של יוסף דיאלידאן חושדים בו שהוא הנסיך מיכאל. הגורמים לחשד הם מגוונים החל מכך שמהללאל דומה לו מאוד וכלה בידיעות מודיעין שדמות בכירה מעבר לגבול אמורה להגיע להתסיס. במהלך מנוסתו מן הצבא הוא נקלע למכשף מוסלמי המודיע לו שהוא מכיר את אביו, ומוכן לגלות לו את זהותו רק אם ישאל. מהללאל לא שואל אך יוצא משם כשהוא עומד להתמוטט נפשית ומקווה בכל כוחו למצוא את אביו. מהללאל מוצא את ידידו הישן אליהו. ואליהו מסייע לו להתחפש ולמצוא אוכל. אך עקב התבטאות לא מוצלחת הוא משוכנע שאליהו אינו חברו באמת והוא נמלט מפניו. וכאשר מהללאל מבין מפני מה רודפים אחריו הוא מחליט להתנהג כאילו הוא אכן הנסיך מיכאל. בתוך בגדיו של הרב מוצא שלושה פאררך - מטבעות זהב יקרים. טבעת חותם מחליפת צבעים. ומדליון הדומה למדליון שהיה לו. יוסף דיאילידיאן מגלה כי מהללאל עמד בקשר עם "הרב" שדיאילידיאן מזהה כטבאל זאקאל - אחד ממגלי האבקה השחורה. גם בקרב ההמון מתחילה דמותו של מיכאל ללבוש דמות אגדית, והמלך יוסף שחושש מתסיסה מפעיל את סמכויות החרום נגדו. בסופו של דבר הוא נתפס לאחר שניסה לפשר בין 2 קבוצות רועים.  

בשבי דיאלידאן

בתחילה משוכנע דיאילידיאן כי מהללאל הוא אכן הנסיך מיכאל ומהללאל לא מצליח להוכיח זאת אך לא מודה בכך גם תחת עינויים. דיאילידיאן שולח את בנו הכריזמטי שלוואן דיאלידאן להתידד עימו ומהללאל שחש שאין לו קרוב אחד בעולם נופל בפח ומתחבר לנסיך הכריזמטי. אליהו ששומע שחברו נתפס חוזר אל המחתרת ומתחיל להפעיל מערכת קשרים מסועפת ולהוכיח את זהותו. המידע מועבר דרך פילאק ואנילאן (שחבר במחתרת), אל שלוואן ויוסף מקבל את הדבר. אך מערכת הקשרים שמפעיל אליהו נלכדת ויוסף חושף את זהותו האמיתית – אביי, האיש שבגד ביוסף ומסר את עיר הבירה אתיל לידי איסתרק. תחת איומים על חייו של אליהו-אביי ושותפו – פילאק ואנילאן מצליח דיאילדיאן לשלוח את מהללאל לאתיל כשהוא מחופש לנסיך מיכאל תחת השגחה של שני נאמנים לו. במטרה לרצוח את המלך איסתרק ומהללאל מחליט להתחזות לכך על מנת להאריך את חיי ידידיו, ולדרך הוא מקבל משלוואן את התליון שמוכיח את זהות משפחתו, ועונד אותו בשרשרת על ליבו. בנתיים יוסף דיאלידן רוצח את אביי ופילאק ואנילאן נמלט מהכלא בעזרת ידידו הקרוב שלוואן דיאלידן  

המסע לאתיל

מהללאל מובל לאתיל כשהוא עטוי מסכה בכדי שלא יזהו אותו. ומגיע בזמן "תחרויות-עול-מצוות", מעין אולימפיאדה כוזרית. באותה שנה מחליט המלך איסתרק להתחרות עטוי מסכה בכדי הוכיח את גבורתו לעם. אך במהלך התחרות החלה משתוללת שריפה ורק מהללאל ואיסתרק מבינים שהסכנה לא נשקפת מצד האש אלא מצד הסוסים הרבים שיימלטו מן האש וירמסו את ההמון, מהללאל נחלץ לעזרתו של איסתרק והם מצילים את הקהל מרמיסה תחת פרסת הסוסים. מהללאל מובל לארמון בכבוד מלכים כשהוא מתחזה לנסיך מיכאל אך פרטים רבים מחשידים אותו בעיני המלך תוך יממה בלבד. אך מהללאל לא מתנהג כאויב ומזהיר את המלך מאשר - אחד מידידיו הקרובים – שאכן מתגלה כבוגד, והוא משתדל לדאוג לנסיך יקוואל כמה שיכול. בתום יממה בלבד שבה מהללאל מלהטט בין שני המלווים שהצמיד לו דיאילידיאן, ובין המלך וצוות הארמון מאידך מסגיר מהללאל את עצמו לידי הנסיך יקוואל, אך רגעים ספורים קודם לכן הוא נחשף בידי איסתרק ששולח את האביר בסטיאן מקאן לעצור אותו. הוא נפצע על ידי מקאן, ועשרים ואחת יום אחרי שנפצע מובל לגרדום באתיל. נשפט בידי המלך והמועצה העליונה למוות בשל ביזיון בית המלוכה. אך רגע לפני שמומת מודיע לו המלך איסתרק כי הוא מקבל חנינה ומגלה לו את זהותו האמיתית, שהתגלתה ע"י אביו שראה את התליון וזיהה אותו כבנו והוא מוכרז כאביר הבא לבית מקאן.

באתיל

מהללאל שב לבית אביו האביר מקאן אך העדיף להמשך להיקרא בשם מהללאל ולא 'מיכאל' שמו האמיתי. מקצוע שר הצבא לא משך אותו והוא נבחן לישיבה המלכותית אך נכשל. הוא קיבץ סביבו ידידים רבים פגועי חיים וחסרי מזל והצלחה, ידידותו העמוקה עם הנסיך יקואל סיבכה אותו עוד יותר אחרי שהסיך יקוואל נמלט מאתיל. והוא נתפס כשהוא מעביר כסף לאביו המאמץ משה דמלאן. בגיל תשע-עשרה, אחרי שנתיים באתיל, הלך מהללאל ללמוד אצל האביר הפרוש, מנרם בנטיליאן, באחוזת בנטיליאן בצפון. לאחר שחוזר מהצפון משקיע רבות הנוער המתמודד באתיל-כאזראן.

שלוואן דיאלידאן

שלוואן הוא בנו הצעיר של המלך יוסף דיאלידאן.


שלוואן דיאלידאן
הופעה ראשונה איסתרק
הופעה אחרונה פדהאל
יוצרים מיה קינן
מידע
סטטוס פעיל
תואר הנסיך שלוואן
דת יהדות
אזרחות כוזר החדשה, כוזר האמיתית
דמויות קשורות
משפחה ליאה סאנספאל-דיאלידאן - אישה
יוסף דיאלידאן - אבא
לאה דיאלדיאן - אמא
פאר דיאלידאן, ברכיה דיאלידאן, אדוניה דיאלידאן - אחים
דיאן דיאלדיאן - בת
חברים מהללאל, אלרון, פילאק ואנילאן
אויבים יוסף דיאלידאן

נערותו

שלוואן נולד כבנו הרביעי של עוצר כוזר הכריזמטי האביר יוסף דיאלידאן, בתור נער הוא מגלה את "החיים הטובים" ומנהל מסיבות רבות באחוזתו של אביו. שלוואן הוא זה שמחבר את אביו לנוער הכוזרי ומעניק לו את הרוח שהוא זקוק לה כשהוא משתלט על כוזר וכובש אותה חלקית מידי בית הביואר.

כששלוואן בן 23 מצליח אביו להשתלט על כוזר ומוכתר למלך כוזר החדשה ושלוואן לנסיך. בממלכתו החדשה של אביו משמש שלוואן כאחראי על חיזוק הרוח הכוזרית ומנהל ערבים לחיזוק רוח הנוער הכוזרי. ערבים בהם הוא מפיח בהם שמחת חיים ואמונה על פי השקפות בית דיאלידאן.

נישואיו

כששלוואן בן 28, חמש שנים אחרי תחילת מלכותו של יוסף, מתוך חשש מכוחו של בנו הכריזמטי ומתוך רצון לחנכו שולח המלך יוסף את שלוואן להינשא על ידי שליח קידושין לליאה סאנפאל - ביתו של האלכימאי הנודע דוד סאנפאל, הצעירה ממנו בשש-עשרה שנה. מלבד זאת מודיע לו המלך יוסף כי הוא נדרש לעסוק באלכימיה על מנת למצוא את סוד האבקה השחורה.

בסמוך לנישואיו מתרחשת פרשיית מהללאל, שסביבה מגלה שלוואן כי אביו פצע אדם אחד אנושות, הרג אדם אחר בידיו ושלח את השלישי אל מותו בחיוך ובשקרים. בשל מעשים אלו ממלט שלוואן את ידידו פילאק ואנילאן מן הכלא מתחת לאפו של אביו ומאבד את אמונו בו. עם זאת הוא במשך שנתיים הוא עובד על פיענוח סוד האבקה השחורה מתוך פחד מכוחו של אביו. המעבר מעבודת במה לעבודת משרדית גורמת לו לאבד רבים מכישוריו ומקסמו האישי.

בריחתו

אחרי שנתיים, בהן שלוואן מתקדם לעבר פיענוח הסוד אך עדיין רחוק מלפענח אותו בשלמות, מזמין המלך יוסף את בנו לארמון. שלוואן, שמסתיר מאביו את העובדה כי בידיו חלקים רחבים ממדליוני הסוד בהם הוטמן סוד האבקה השחורה, לא בטוח למה אביו מזמין אותו וחושש לחייו. אביו עצמו חפץ לקרב אותו, אך בהמשך הוא מגלה כי שלוואן סייע לפילאק ואנילאן להימלט מהכלא ומחליט להורגו בעזרת עבדו הנורדי - אלרון.

אלרון בוגד ביוסף ומגלה לשלוואן על התוכנית ושלוואן נמלט לכוזר האמיתית, שם אלרון משתחרר ממנו והוא הופך לחסר כל. בינתיים אשתו ליאה, יולדת את ביתם הבכורה, ולשלל הקשיים שמלוים אותו בתור נסיך אויב הנמלט לארץ אחרת חסר כל מתלווה הקושי שבשמירה על יולדת היסטרית ותינוקת בת חודש.

שלוואן הולך לאחוזת בנטיליאן על מנת למסור לאביר הפרוש את סודות האבקה שבאמתחתו, ולקבל ממנו חסות - אך האביר מודיע לו שאין לו צורך בהם, וממנה אותו למנהל משק ביתו.

משפחתו

שלוואן הוא בנו של מלך כוזר החדשה יוסף דיאלידאן ואחיו של הנסיך העוצר של כוזר החדשה פאר דיאילידאן והנסיכים ברכיהו ואדוניה דיאלידאן.

שלוואן נשוי לליאה סאנפאל - ביתו של האלכימאי המנוח דוד סאנפאל. והוא אביה של דיאן - שם שמשמעותו בכוזרית "מנוחה".

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ אתר למנויים בלבד רועי צ'יקי ארד, מיהן הסופרות החרדיות שמוציאות מאות ספרים בשנה?, באתר הארץ, 8 בספטמבר 2016
  2. ^ כאשר המנהיג רשמית הוא ואננא הגדול