מכון אחיה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
לוגו העמותה
שגריר ארצות הברית בישראל, דייוויד פרידמן בביקור במכון, מאי 2018

אחיה - ללמוד שאתה יכול היא עמותה ללא מטרות רווח המסייעת לילדים ונוער הסובלים מבעיות התפתחותיות וקשיי למידה, ומתמחה באוכלוסייה החרדית.

אודות

מכון אחיה הוקם בשנת 1993 כדי למנוע את תופעת הנשירה משורשה על ידי איתור ילדים עם קשיי למידה ועיכובים התפתחותיים ומתן טיפול בגיל מוקדם ככל האפשר. אחיה מפעיל מרכזים ותוכניות עבור ילדים, הורים ומורים במטרה לעורר מודעות קהילתית לנושא קשיי הלמידה של ילדים, ולהכין את מסגרות החינוך בקהילה בצורה טובה יותר להתמודדות עם ילדים מתקשים.

"אחיה" היא העמותה היחידה המפעילה תוכניות טיפול והתערבות לסיוע לילדים מתקשים, ובמקביל מכשירה מורים בעלי גישה והבנה מיטבית לילדים בעלי ליקויי למידה הלומדים במסגרות החינוך הרגילות.

בנוסף מפעילה "אחיה" גנים טיפוליים בבני ברק ובחולון, המטפלים בילדי הגיל הרך הסובלים מליקויי למידה ועיכובים התפתחותיים. מטרת הגנים הטיפוליים היא להכשיר את הילדים להשתלבות בבתי ספר יסודיים רגילים בתוך הקהילה החרדית.

אחיה הביאה ליוזמות מחקר בשיתוף עם מומחים מאוניברסיטת בר-אילן, בית הספר לריפוי בעיסוק של המרכז הרפואי הדסה, הפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים ומכון ברוקדייל, ליצירת אסטרטגיות חדשות שעשויות לתת מענה לצרכים החינוכיים של האוכלוסייה החרדית.

"אחיה" מפעילה גם מרכז להכשרת מורים בקהילת החינוך החרדית בישראל בשני העשורים האחרונים, ומוביל את תחום הכשרת המורים לחינוך מיוחד ולילדים הסובלים מקשיי למידה.

למרכז להכשרת מורים אחיה חמש-עשרה שלוחות, בהן לומדים מעל 1,000 תלמידים. השלוחות ממוקמות בבני ברק, באשדוד, אלעד, בית שמש, ביתר עילית, חדרה, ירושלים, מודיעין עילית, נתניה, נתיבות, רכסים וצפת. שלוש שלוחות נוספות נפתחו באוקטובר 2011 (תשרי תשע"ב) בקריית מלאכי, טבריה ותל אביב.

במרכזי אחיה מועסקים צוותי יועצים חינוכיים, מורים לחינוך מיוחד, מאבחנים דידקטיים ומטפלים פרא-רפואיים, מאבחנים ומטפלים ילדים בעלי עיכובים התפתחותיים או קשיי למידה, וכן מספקים ייעוץ להורים ולמורים.

מפעלים נוספים של אחיה כוללים:

  • תוכניות לטיפול בבעיות קשב וריכוז, הפועלות בערים בני ברק ואלעד, בשיתוף הקרן לילדים ונוער בסיכון של הביטוח הלאומי.
  • תוכנית "מעגן אחיה לגיל הרך" הפועלת בערים בני ברק וחולון, בשיתוף הרשויות המקומיות והתוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון.
  • התוכנית לפיתוח כישורי שפה, הפועלת בערים בני ברק וביתר עילית בשיתוף ג'וינט - אשלים ומשרד החינוך.

בשנת 2011 טופלו מעל 3,500 ילדים במרכזי אחיה השונים.

מכון אחיה נהנה מתמיכה והכרה של משרדי ממשלה בתחומי החינוך, הרווחה והבריאות.

תקרית התמונה

במאי 2018 במהלך סיור שגריר ארצות הברית בישראל דייוויד פרידמן במכון אחיה בבני ברק הצטלם השגריר בעוד אוחז בתמונה של ירושלים, אך במקום כיפת הסלע, הוצבה הדמיה של בית המקדש השני. אירוע זה גרם לתקרית דיפלומטית ולגינויים חריפים מצד מדינות ערב ובכירי הרשות הפלסטינית. השגרירות הוציאה הודעה לעיתונות בה היא מוסרת כי השגריר פרידמן לא היה מודע לשינוי שנעשה בתמונה שניתנה לו והתאכזב מאוד מכך שמישהו ניצל את ביקורו בבני ברק כדי לייצר מחלוקת. ואף דרשה ממכון אחיה להתנצל על התקרית. במכון התנצלו והודיעו כי "הנהלת ארגון אחיה מבקשים להתנצל בפני שגריר ארצות הברית בישראל מר דוד פרידמן ושגרירות ארצות הברית בישראל. איש צוות מטעם ארגון אחיה הגיש תמונה לשגריר שלא על דעת אחיה, השגרירות והשגריר".[1][2]

יום לאחר התקרית התראיין השגריר לכלי התקשורת ואמר בין היתר כי ״בסוף הסיור בבני ברק מישהו בא במהירות עם פוסטר והצטלם לידי עם התמונה. זה חסר כבוד וטיפשי. ביליתי את ה-24 שעות שלאחר מכן בלהסביר שזה לא משקף את עמדותיי״

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מכון אחיה בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מכון אחיה29231157