מכון אדלר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמל המכון

מכון אדלר בישראל הוא מרכז טיפולי המאוגד כעמותה ללא כוונת רווח שמטרתו להנחיל וליישם בחברה פילוסופיית חיים המבוססת על גישתו של אלפרד אדלר, פסיכולוגיה אינדיבידואלית, המשלבת רעיונות מתחום הפסיכולוגיה החברתית, ההומניסטית והמערכתית. המכון הוא אחד ממספר רב של מכוני אדלר בעולם והגדול שבהם.

היסטוריה

ניצניה של רשת המכונים העולמית החלו בקהילת אנשי מקצוע שהתעניינו בתורתו של אדלר בעירו וינה בתקופה שלפני מלחמת העולם הראשונה, ולאחריה הוקמו מספר קהילות כאלו בשנות ה-20 של המאה ה-20 ובתחילת שנות ה-30 של המאה ה-20 בגרמניה, אנגליה, ארצות הברית ועוד, בעקבות ביקורים והרצאות של אלפרד אדלר שעוררו עניין ויצרו קבוצות אנשי טיפול שעסקו בנושא. לאחר מותו של אדלר ב-1937 המשיכה בתו אלכסנדרה בפעילות זו. בתקופה זו ובמהלך מלחמת העולם השנייה עבר מרכז הפעילות העולמי מאירופה לארצות הברית. ב-1952 נוסד מוסד אדלר מחדש, בשם "האגודה העולמית לפסיכולוגיה אינדיבידואלית".[1] מאז נוסדו מכוני טיפול והכשרה על שם אדלר בכל רחבי העולם המערבי.

המכון הוקם בישראל ב-1963, על ידי קבוצת פסיכולוגים, אנשי חינוך ועובדים סוציאלים ובראשם פרופ' רודולף דרייקורס, תלמידו של אדלר. המכון יסד בישראל את בית הספר להורים והיה הראשון בארץ בתחום הדרכת הורים והנחיית קבוצות.

פעילות המכון בישראל

המכון עוסק במספר תחומים ופעילויות הממוקדים בקשרי קהילה ומשפחה:

  • בית הספר להורים
  • קבוצות זוגיות
  • קבוצות לגיל המבוגר (סבאות מודרנית)
  • עבודה עם אנשי חינוך
  • איזון עבודה משפחה - לארגונים תומכי משפחה
  • קליניקה לטיפול זוגי, פרטני ומשפחתי

במקביל מתקיימים במכון לימודי תעודה והכשרה מקצועית בתחום הנחיית קבוצות (הורים, זוגיות, הגיל השלישי), הדרכת הורים, טיפול משפחתי וזוגי, פסיכותרפיה פרטנית, אימון אישי, וייעוץ ארגוני אדלריאני.

המכון מקיים מאז שנת 2005 כנס שנתי בנושא הפסיכולוגיה האדלריאנית שמושך משתתפים מרחבי העולם.

המכון שוכן בכפר סבא (עד 2013 שכן בהרצליה), ויש לו שלוחות בחיפה, בירושלים, במודיעין-מכבים-רעות ובראשון לציון.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ היסטוריה של האגודה האמריקנית לפסיכולוגיה אינדיבידואלית, באתר האגודה (באנגלית)


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0