מגלן לוחש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןמגלן לוחש
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: שקנאים
משפחה: כפניים
תת־משפחה: מגלנים
סוג: מגלן לוחש
מין: מגלן לוחש
תת-מינים
  • P. i. infuscatus
  • P. i. berlepschi
  • P. i. nudifrons
שם מדעי
Phimosus infuscatus

מגלן לוחש (שם מדעי: Phimosus infuscatus) הוא מין יחיד בסוג מתת-משפחת המגלנים, שמצוי בדרום אמריקה שממזרח להרי האנדים. תחום תפוצתו מתפרש על פני המדינות ארגנטינה, בוליביה, ברזיל, קולומביה, אקוודור, גיאנה, פרגוואי, סורינאם, אורוגוואי וונצואלה. בתי הגידול המועדף עליו הם ביצות של מים מתוקים. המגלן הלוחש ניזון מתולעים, רכיכות, סרטנים, חרקים גדולים, חלזונות ולעיתים גם מזרעים ועלים. המגלן משמיע קולות שדומים ללחישה באתרי השינה והקינון שלו, ומכאן שמו.

כל גופו של המגלן הלוחש שחור, מקורו צהוב בהיר, והשטח חסר-הנוצות שמסביב לעיניו אדום. הוא דומה מעט למגלן חד-הזנב, למרות שהוא הרבה יותר קטן ממנו ויש לו זנב קצר יותר. אורכו כ-46 עד 55 ס"מ. הנקבה והזכר דומים.

המגלנים מתקבצים ללהקות שעשויות לכלול מאות פרטים, והם חוזרים לאתרי השינה שלהם (בדרך כלל על עצים) בכל ערב בלהקות בצורת קו ישר או V. אתרי האכילה המועדפים עליו הם בדרך כלל כרי דשא רטובים ואזורים בוציים, והוא ניזון בעזרת חיטוט עם מקורו הארוך והמעוקל. המגלן כמעט לעולם לא ניזון ליד עופות אחרים.

המגלנים מקננים בלהקות שכוללות 5 עד 70 פרטים, ומקימים את קינם מענפים על שיחים ועצים. הנקבה מטילה 3-4 ביצים, ודוגרת עליהן במשך 21-23 ימים. הגוזלים פורחים מהקן לאחר 27 עד 30 ימים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מגלן לוחש בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0