מג'דרה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מג'דרה
מג'דרה בסגנון סורי
מוג'דרה עם ירקות

מג'דרהערבית: مجدرة) הוא מאכל ים תיכוני המכיל עדשים עם אורז, חיטה או בורגול, ובצל מטוגן עם כמון. המאכל מקובל בכל רחבי המזרח התיכון, ומוגש כיום כמנה עיקרית, כתוספת, או כחלק ממספר רב של סלטים בראשית הארוחה.

המאכל פופולרי בארוחות צמחוניות וטבעוניות מכיוון שהוא עשיר בחלבון מן הצומח.

בקרב יהודי סוריה ומצרים נהגו לאכול מאכל זה פעמיים בשבוע - חם ביום חמישי בערב, וקר בימי ראשון בצהריים. יהודי ירושלים נהגו לאכול מאכל זה כחלק מארוחה חלבית, בתוספת יוגורט או גבינה.

גרסאות הדומות למאכל נקראות 'קיצ'רי' במטבח העיראקי ו-'בונא', מאכל מסורתי בעדה האתיופית.

בהלכה

ברכתה

מג'דרה מבורגול ועדשים, ברכתה מזונות ועל המחיה. (אם במקום בורגול יש חיטה שלמה ראה השיטות בברכה על חיטה). מג'דרה מאורז ועדשים. אם האורז רוב מזונות (כברכת אורז) ואם העדשים הרוב אזי האדמה וברכה אחרונה בורא נפשות.[דרוש מקור]

בסעודה מפסקת

אף שאסור לאכול בסעודה המפסקת ערב תשעה באב שני תבשילים, מותר לאכול מג'דרה אם נתבשלו יחד, משום שהוא נחשב לתבשיל אחד[דרוש מקור].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מג'דרה בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0