לקס
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
לַקְס הוא פילה סלמון כבוש. זהו מאכל אופייני למטבח היהודי-אשכנזי ושמו נגזר מיידיש ("לאקס"), וקיים גם בשפות הגרמנית, האיסלנדית, השוודית, הדנית, הנורווגית וכן האנגלית העתיקה. בארצות הברית הוא מוגש לרוב על בייגל עם גבינת שמנת.
גרסה נוספת של לקס היא "גרבד לקס" או "גרבלקס" הסקנדינבי, המוגש כמתאבן.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- אריק חכימי, סלמון כבוש (גרבלקס), באתר ynet
- גרבד לקס, באתר וואלה
- מגי ביבי-פיינגולד, סלמון כבוש (גרבלקס ביתי) צלוי ברוטב יוגורט וחזרת לבנה, באתר "על השולחן"
23774474לקס