לקס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לקס על בייגל
גרבלקס על קרקר, עם פלפל שחור ולימון

לַקְס הוא פילה סלמון כבוש. זהו מאכל אופייני למטבח היהודי-אשכנזי ושמו נגזר מיידיש ("לאקס"), וקיים גם בשפות הגרמנית, האיסלנדית, השוודית, הדנית, הנורווגית וכן האנגלית העתיקה. בארצות הברית הוא מוגש לרוב על בייגל עם גבינת שמנת.

גרסה נוספת של לקס היא "גרבד לקס" או "גרבלקס" הסקנדינבי, המוגש כמתאבן.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לקס בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23774474לקס