קרקר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרקר שבור
"סמרגוסבורד", ארוחת מזנון שוודית, בה מוגשים מגוון קרקרים וסוגי לחם לצד מתאבנים שונים
"קרקר צדפות"

קרקרעברית קרוי גם מַצִּיָּה, אם כי שם זה משמש גם למצה בריי - מאכל הנאכל בפסח), הוא ביסקוויט מלוח, דק, יבש ופריך שפותח מביסקוויטים שהיו נהוגים כמזון למסעות ימיים - זולים ובעלי חיי מדף ארוכים.

ב-1801 פתח ג'וסיה בנט מפעל אפייה במילטון, מסצ'וסטס ומכר "ביסקוויט מים" - ביסקוויט עשוי קמח ומים שישרוד במסעות ימיים ארוכים היוצאים מנמל בוסטון. השם "קרקר" ניתן למאפה בשל הצליל שנשמע בעת אפייתו. חברה זו מכרה קרקרים ששימשו במלחמת האזרחים של ארצות הברית. המפעל עדיין ממוקם במילטון ומוכר קרקרים.

בצק הקרקר מחורר כדי למנוע יצירת כיסי אוויר בעת האפייה. לעיתים מוסיפים לבצק גבינה או תבלינים. קרקרים נאכלים כשלעצמם או עם גבינה קשה, ממרח פטה, ממרח גבינה רכה ועוד. מוגשים לעיתים בארוחת מזנון לצד ממרחים ומטבלים שונים.

בארצות הברית קיימים סוגי קרקרים המוגשים לצד מרק או בתוכו, למשל קרקרים משושים המכונים "קרקר צדפות" משום שמגישים אותם עם צ'אודר צדפות.

קישורים חיצוניים