לואקר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לואקר
Loacker
נתונים כלליים
מייסדים אלפונס לואקר
תקופת הפעילות 3 באפריל 1925 – הווה (99 שנים)
מיקום המטה איטליה
משרד ראשי אונה די סוטו, איטליה
מוצרים עיקריים ופלים

לואקראיטלקית: Loacker[1]) היא חברה איטלקית, שממוקמת בדרום טירול, המייצרת ופלים, שוקולד ומוצרי נגזרת נוספים. לואקר הוקמה בשנת 1925 כחברה משפחתית על ידי אלפונס לואקר.

ללואקר מתקני ייצור באיטליה, בבולצנו ובאוסטריה, בהיינפלס. החברה ידועה במיוחד בממתקים שהיא מייצרת, ובפרט במוצר "קואדרטיני": קוביות דקיקות המורכבות משכבות של וופלים וקרם. מוצרי החברה נמכרים ברחבי העולם.

באיטליה חברת לואקר היא גם המפיצה של מוצרי חברת התה טווינינגס[2].

היסטוריה

שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
בניין של חברת לואקר בהיינפלס, מזרח טירול

החברה הוקמה ב-3 באפריל 1925 על ידי אלפונס לואקר. תחילתה של החברה הייתה כבית קפה קטן ומאפייה.[3] לואקר התמחתה בתחילה ביצירת מוצרי מאפה אירופאים אופייניים, כמו עוגות מסוגים שונים וטורטים מיוחדים, אך לאחר מכן התמקדה בסוגים של מאפים שישמרו על טריותם לאורך תקופות זמן ארוכות יותר. ההחלטה לעבור להתמקד במוצרים מסוג זה הייתה למעשה תוצר לוואי של האובססיה שהייתה למייסד החברה לואקר למשחק הכדורגל. מאחר שהוא לא רצה לעבוד בלילות כדי לייצר מוצרי מאפה שיהיו טריים בבוקר לאחר מכן, הוא החליט להתמחות בוופלים שהטריות שלהם יכולה להישמר לפרק זמן ארוך יותר מכמה שעות. עם חלוף השנים החברה הפכה את עצמה במהירות למומחית ברמה האזורית ולאחר מכן ברמה לאומית, ודורות חדשים ממשפחת לואקר השתלטו על העסק.

בשנת 1974 החברה גדלה ומתקני הייצור שלה בבולצנו לא הספיקו. אז העבירו כריסטין וארמין[4], ילדיו של מייסד החברה, את מטה החברה לאונה די סוטו. בסופו של דבר מתקני הייצור בבולזנו הורחבו בשנת 1990.

בשנת 1999 הקימה החברה גם אתר ייצור במזרח טירול, במתקן המתמחה בייצור ופלים ושמנת, כמו גם במוצרי שוקולד אחרים בהם מתמחה החברה בנוסף.

כיום, חברת לואקר מופעלת על ידי נכדיו של המייסד.

בשנת 2015 זכתה לואקר בפרס Randstad על היותה המעסיק האטרקטיבי ביותר באזור צפון מזרח איטליה וזכתה גם בבפרס מקום העבודה בעל האווירה, הביטחון התעסוקתי והיציבות הפיננסית הטובים ביותר[5].

כיום מעסיקה חברת לואקר כ־662 עובדים, מהם 367 באתר המרכזי שלה. בסך הכל, פעילותה של החברה הניבה הכנסות בסך 329.3 מיליון אירו בשנת 2016[6]. מוצרי החברה נמכרים בכמאה מדינות בעולם[5].

בתי הקפה של לואקר

החל משנת 2017 החליטה החברה להרחיב את פעילותה ובנוסף לייצור מוצריה השונים היא החלה גם בהפעלה של רשת בתי קפה. בית הקפה הראשון של לואקר נפתח באיטליה ב-2017 ולאחר מכן נפתחו בתי קפה נוספים במקומות שונים בעולם, כמו למשל דובאי.

התפריט בבתי הקפה מבוסס על חומרי הגלם של החברה. במקום מגישים מנות אחרונות כמו: ופלים טריים בצורת לבבות עם גלידה, מאפים שונים, קינוחי שוקולד ועוד. מנה אופיינית המוגשת בבתי הקפה של רשת לואקר היא "לואקר דנסה": מעין פודינג שוקולד קרמי שנאכל עם כפית. הגלידות המוגשות בבתי הקפה מוכנות במקום ומוגשות בתוספת של רטבים חמים בטעמים של הוופלים שמייצרת החברה, כמו למשל: אגוזי לוז (נפוליטנר), שוקולד (קרמקקאו) וקרם וניל. כמו כן מוגשים במקום קפה איטלקי חם וקר ומאפים עם רכיבי לואקר: טארטלטים, עוגות שונות (שטרודל ועוד), ומאפים בסגנון אמריקני כמו מאפין וחומיות. בנוסף לישיבה במקום בבתי הקפה יש גם חנות עם מוצרי החברה, חלקם מסדרות ייחודיות שאינם נמכרים במקומות אחרים.

בסוף שנת 2019 פורסם כי לואקר החלה לבדוק מיקומים לפתיחת סניפי בית הקפה בירושלים ובתל אביב. במרץ 2020 פורסם כי במהלך השנה ייפתח ליד שוק הכרמל, בפינת הרחובות אלנבי ונחלת בנימין בתל אביב, בית הקפה הראשון של לואקר בישראל[7].

מוצרי החברה נמכרים בישראל החל משנת 1987, והמותג רושם עלייה מתמשכת בנתח השוק שלו[5]. ישראל היא המדינה מספר אחת בעולם בצריכה לנפש של מוצרי החברה וממוקמת במקום השלישי בטבלת המכירות האבסולוטיות של החברה. המותג גם מוביל את שוק הוופלים בישראל עם 32% נתח שוק כספי לעומת 28% לעלית (שטראוס גרופ). שוק הוופלים כולו בישראל היה בירידה בשנת 2019, וגילגל כ־214 מיליון שקלים בלבד לעומת 217 מיליון שקלים בתקופה המקבילה בשנת 2018. בשנתיים האחרונות נעשו פיתוחים במותג כדי שיתאים לטעם הישראלי[8].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לואקר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Loacker". DiPI Online. נבדק ב-5 בפברואר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Twinings of London - Distributors - Italy Archived copy
  3. ^ "Le nostre origini - radici regionali, presenza mondiale" (באיטלקית). Loacker. נבדק ב-10 ביולי 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ המותגים שלנו - לואקר, באתר www.l-s.co.il
  5. ^ 5.0 5.1 5.2 לראשונה בישראל ובעולם: מוצרי לואקר בכשרות מהודרת - בחדרי חרדים, באתר חדרי חרדים
  6. ^ Loacker Company Website
  7. ^ ריטה גולדשטיין, ‏סוף סוף: בית קפה של לואקר נפתח בישראל, באתר ‏מאקו‏‏, ‏3 במרץ 2020‏
  8. ^ לא רק וופלים: רשת בתי הקפה של לואקר בדרך לישראל, באתר ynet, 22 בדצמבר 2019
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39407124לואקר