ופל (חטיף)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ופל שוקולד
ופל מצופה

וָפֶל או וַפְלָה או בַּפְלָה (כולן מילות סלנג. בעברית: אפיפית[1]) הוא מאפה, ביסקוויט או חטיף, העשוי עלי בצק דקיקים אפויים שביניהם מלית.

החטיף פריך, מתוק, יבש וצורתו לרוב כשל תיבה מאורכת, אם כי קיים גם בצורות נוספות, למשל קוביות. לוופל מרקם ייחודי של שתי וערב בדומה למאפה ופל.

בישראל

בישראל מיוצרים הוופלים במגוון מילויים, הוותיקים שבהם הם מילויי קרם שוקולד, וניל או לימון וכן בציפוי שוקולד. מילויים וציפויים חדשים יותר הם קרם אגוזים, פירורי שוקולד, חלווה, עוגת גבינה, טראפל ועוד. ופלים משווקים באריזה אישית ובאריזה משפחתית. וופלים מיוצרים על ידי מספר רב של חברות מזון ואף מיוצאים לשווקים בינלאומיים.

בתרבות הישראלית

  • בשנת 2010 ערכה חברת עלית מסע פרסום בו נבחנה גישת הציבור בישראל לשאלה האם יש לקרוא ופלה או בפלה. בהצבעה השתתפו מאות אלפים, ובעקבותיה שינתה החברה את שם המוצר לבפלה.[2]

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ מילים טעימות, באתר האקדמיה ללשון העברית, 29 בינואר 2012
  2. ^ ענת ביין-לובוביץ', ‏קרב הוופלות של עלית - הפרסומת הזכורה ביותר השבוע, באתר גלובס, 25 בנובמבר 2010
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34043590ופל (חטיף)