יקב רמת הגולן
יקב רמת הגולן הוא יקב ישראלי השוכן בקצרין שברמת הגולן. היקב הוא השלישי בגודלו בישראל והראשון שקם ברמה. היקב נוסד ב-1983 על ידי שמונה קיבוצים ומושבים. האחראי העיקרי למהפכת האיכות ביינות ישראל.[1] היקב זכה בתחרויות החשובות ובעל הכרה בינלאומית.
היסטוריה
בשנת 1972 הגיע האונולוג פרופ' קורנליוס מאוניברסיטת קליפורניה בדייוויס לביקור ברמת הגולן כאורח הסוכנות היהודית והתלהב מן השילוב של אקלים קר וקרקע בזלתית בגובה רב, היוצרים שילוב אידיאלי לייצור יינות בעלי רמה גבוהה מכרמים באזור זה. הדבר היווה תמריץ לנטיעת הגפנים והקמת היקבים. ב-1976 ניטעו הכרמים הראשונים ביישובים גשור ויונתן. היקב הוקם בקיבוץ מרום גולן, הקיבוץ הראשון שהוקם ברמת הגולן. ב-1986 עבר למשכנו הנוכחי בקצרין. היקב הוא מיזם משותף של שבעה יישובים ברמת הגולן: אורטל, אלוני הבשן, אל-רום, רמת מגשימים, גשור, יונתן, עין זיוון ושל יישוב גלילי אחד: רמות נפתלי.
בתחילה נטע היקב גפנים שענביהם נשלחו למרכז הארץ, וב-1984 יוצרו יינותיהם הראשונים.
מנכ"ל היקב הוא יאיר שפירא, שהחליף בשנת 2017 את ענת לוי לאחר תשע שנות פעילותה, שהחליפה בשנת 2008 את שלום בלייר לאחר עשר שנות פעילותו.[2] היינן הראשי מאז שנת 1990 הוא ויקטור שונפלד, שרכש השכלתו באוניברסיטת קליפורניה בדייוויס[3], ולצידו 4 ייננים נוספים.
מוצרים
היקב מייצר יינות בחמש סדרות:
- ירדן - סדרת הדגל של יקב רמת הגולן.
- גמלא
- הר חרמון
- שיאון
- גולן - סדרה עם 2 יינות צעירים.
מיוצרים יינות זניים מהענבים: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר, סנג'ובזה, סוביניון בלאן, שרדונה, גוורטצרמינר, ריזלינג ונביולו. היקב אף מייצר יינות מבעבעים המיוצרים בשיטה המסורתית של שמפן. היקב מייצר כיום כשישה מיליוני בקבוקים בשנה, כשרים כולם.
לקריאה נוספת
- דניאל רוגוב, תרגום: עמית יריב, מדריך רוגוב ליינות ישראל 2011, טובי, 2011, עמ' 11-8, 25-23, 389-369, 476
- אליעזר זקס, יין ישראלי: מבחר יינות ישראל, תל אביב: קורדינטה, ספטמבר 2011, עמ' 29-28
- אליעזר זקס וירון גולדפישר, שביל היין: טיול ביקבי ישראל, תל אביב: קורדינטה, 2007, עמ' 57-54
- שלמה פפירבלט, עולם היין, כפר סבא: אריה ניר, תשס"ב 2002, עמ' 160, 241-240
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של יקב רמת הגולן
- שלמה פפירבלט, ראיון עם ענת לוי-רושנסקי, מנכ"לית יקב רמת הגולן, כלכליסט, 28.04.10
- דניאל רוגוב, יין, חשיבותה של סבלנות, באתר הארץ, 11 באפריל 2011
- דניאל רוגוב, ראוי לשבח: היינות החדשים של יקב רמת הגולן מכרם יחיד, באתר הארץ, 2 בפברואר 2010
- שגיא קופר, טיפוח ופיתוח: סוד הקסם של יקב "רמת הגולן", 20 באוגוסט 2009
- עמית יריב, רב יינן, ראיון עם ויקטור שונפלד, היינן הראשי ביקב רמת הגולן, כלכליסט, 25 במאי 2011
- תחרות פרס ירדן 2018
הערות שוליים
- ^ Robert Parker, Parker's Wine Buyer Guide, Seventh Edition. New York, Simon & Schuster, October 2008, p. 1443, 1449
- Tom Stevenson, The New Sotheby's Wine Encyclopedia: A Comprehensive Guide to the Wines of the World, A Dorling Kindersley Book, Third Edition, 2001, p.419
- Daniel Rogov, Rogov's Guide to Israeli Wines 2009, Toby Press, pp. 6-7
- ^ "ענת רושנסקי - מנכ"ל יקב רמת הגולן", "בקבוק", 10 ביוני 2008
- ^ שלמה פפירבלט, הלוחש ליינות, באתר כלכליסט, 17.5.2010
23894348יקב רמת הגולן