יוניליוור ישראל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

יוניליוור ישראל
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית
חברת אם יוניליוור
משרד ראשי קריית שדה התעופה
ענפי תעשייה מזון
מוצרים עיקריים שוקולדים, גלידות, חטיפים, דגני בוקר, מוצרי טיפוח הגוף והבית
אנשי מפתח יו"ר ומנכ"ל ג'ם טאריק יוקסל.
עובדים 2,500
 
unilever.co.il

יוניליוור ישראל היא השלוחה הישראלית של התאגיד הרב-לאומי יוניליוור.

היסטוריה

בתחום המזון החלה יוניליוור לפעול לראשונה בישראל בשנת 1938. החברה הקימה, בשיתוף ד"ר ארנולד הילדסהיימר, את מפעל בלו-בנד לייצור מרגרינה בחיפה. בשנת 1939 שינתה החברה את שמה מבלו-בנד ל"תמ"י – תוצרת מזון ארץ ישראלית".

בשל החרם הערבי נמנעה תוצרת מזון א״י מלהזכיר את שם חברת האם[1]. בתחילת שנות השישים העבירה החברה את הבעלות על המפעל בשל הלחץ הערבי לקבוצת רוטשילד בלונדון (RAS).

בשנת 1992 רכשה חברת CPC הבינלאומית 51% ממניות תמ"י, ובהמשך השלימה החברה את רכישות מלוא המניות, ותמ"י שינתה את שמה ל-Best Foods. הפעילות הראשונה בישראל בתחום הטיפוח נעשתה בשנת 1996, כאשר יוניליוור העולמית רכשה את חברת ויטקו הישראלית ושינתה את שמה לליוור[2][3].

השילוב של שני התחומים - מזון וטיפוח - הושלם בשנת 2002, כאשר יונילוור העולמית רכשה את השליטה בחברת המזון האמריקאית Best Foods. בעקבות רכישה זו החליטה יוניליוור למזג את פעילות תמ"י – Best Foods וליוור, ולשנות את שמה ל"יוניליוור ישראל"[4].

בשנת 1996 נכנס קונצרן יוניליוור לשותפות עם חברת שטראוס בפעילות הגלידות. בשנת 2010 ביצעה יוניליוור שתי רכישות מרכזיות: חברת "בייגל בייגל" עברה לבעלות מלאה של יוניליוור ישראל, במקביל, השלימה רכישת חלק נוסף מ"גלידת שטראוס" והפכה ל-90% בעלים מהחברה[5]. בתחילת 2014 רכש הקונצרן את יתרת הבעלות בגלידת שטראוס ומחזיק כעת ב-100% ממניות החברה[6]. יוניליוור ישראל היא חברת מוצרי הצריכה הרביעית בגודלה בישראל[7]. החברה משווקת מגוון רחב של מוצרים, כ־85% מהם מיוצרים בארץ. המגוון כולל שלל מותגים בינלאומיים לצד מקומיים, בתחום המזון וטיפוח הגוף והבית.

החברה מעסיקה כ-2,000 עובדים בחמישה מפעלים, במרכזי הפצה ובמערך שיווק ומכירות הפרוסים בכל רחבי הארץ, וכן במטה החברה הממוקם בקריית שדה התעופה. מנכ"לית החברה ממרץ 2013 עד פברואר 2020 הייתה ענת גבריאל. יו"ר ומנכ"ל החברה החל מפברואר 2020 הוא ג'ם טאריק יוקסל[8].

אתרי הייצור של החברה הם:

  1. מפעל צפת – ייצור שוקולד ובייגל (קליק, ורד הגליל ובייגל בייגל).
  2. מפעל עכו – ייצור גלידות וקרמבו (גלידת שטראוס).
  3. מפעל ערד – ייצור דגנים (דגני תלמה, כיפלי ופתית).
  4. מפעל חיפה – ייצור אבקות, ממרחים, רטבים (קנור, תלמה, הלמנס ו-778) ומוצרי טיפוח וניקיון (פינוק, בדין, סיף).

משבר הסלמונלה (2016)

ביולי 2016 נרשם מחסור בדגני בוקר של החברה בנקודות המכירה. החברה הכחישה בעיית איכות כלשהי והודיעה רשמית כי "כל מוצרי החברה, לרבות דגני הבוקר של תלמה תקינים ובטוחים לשימוש". רק לאחר יומיים הודו בחברה כי התגלה זיהום מסוג סלמונלה. התברר כי בחברה ידעו על הבעיה במשך חודש ימים ולא דיווחו למשרד הבריאות. חוסר השקיפות בהתנהלות החברה גרם לכך שמוצרים מזוהמים זלגו לבתי צרכנים. הרשות להגנת הצרכן קנסה את יוניליוור ישראל ב-594 אלף ש"ח על כך שהפרה את חוק הגנת הצרכן באמצעות פרסומים מטעים.

משבר הסלמונלה (2022)

כחלק מפרשת הסלמונלה בחלב בישראל (2022), הודיעה החברה על ריקול של כל מוצרי גלידת שטראוס.

מותגי החברה

מותגי מזון

  • תלמה – מותג מזון שהוקם בשנת 1947 ומאגד תחתיו מוצרי דגנים, חטיפים ומוצרי מזון שונים. מותגי דגנים בהם כריות, כמו גם מיונז, וחרדל וכן מותג החטיפים "כיפלי".
  • גלידת שטראוס – רכישת אגף "גלידת שטראוס" על ידי יוניליוור מקבוצת שטראוס החלה בשנת 1996 והושלמה בשנת 2014. מותגי גלידת שטראוס: מגנום, גודיז, קרמיסימו, קורנטו, סולרו, שוקובו, קרמבו, טעמקור, בומבה, ננסים, אסקימו, פנטסיה, מסטיגם, פצפצים, שוטס וכן חטיפי גלידה פסק זמן ואגוזי.
  • בייגל בייגל – מפעל בייגל בייגל הוקם בשנת 1880 על ידי משפחת אופים שגרה בעיירה קטנה ליד העיר קרקוב ועלתה לישראל בשנת 1933. המותג נרכש על ידי יוניליוור באופן חלקי בשנת 2000, הרכישה הושלמה בשנת 2010. המותג מציע מגוון של חטיפים אפויים.
  • ורד הגליל – ורד הגליל הוא מפעל שוקולד שהוקם ב-1986 בעיר צפת. המפעל מייצר טבלאות שוקולד וכן שוקולד לייצור קינוחים בשוק המקצועי. במפעל מיוצרים מוצרי שוקולד תחת שני מותגים: ורד הגליל (טבלאות שוקולד מריר ושוקולד חלב) וקליק (טבלאות שוקולד וחטיפי שוקולד).
  • קליק – מותג טבלאות וחטיפי שוקולד אשר נוסד ב-1986.
  • קנור – מותג מזון אשר הוקם בשנת 1838 בגרמניה כמותג המומחה בייבוש ובעיבוד צמחים ותבלינים. מוצרי קנור אשר נמכרים בישראל מיוצרים באזור התעשייה בחיפה. מוצרי המותג בישראל כוללים מרקי תיבול, מרקים נמסים, רטבים, קוביות תיבול ועזרי בישול נוספים.
  • ליפטון – מותג תה אשר נוסד בסוף המאה ה-19 בסקוטלנד.
  • פתית – מותג קרקרים אשר יוצר במקור תחת המותג תלמה של חברת תמ"י (תוצרת מזון ישראלית).
  • הלמנ'ס – מותג מוצרי מיונז.
  • 778 – מותג קונפיטורות פרי אשר נוסד בשנות ה-50 במושב בית יצחק. השם 778 נולד משילוב בין שני המשקים שבהם התגוררו היצרנים - משק 77 ומשק 78. פעילות המותג נרכשה על ידי יוניליוור בשנות ה-90.
  • אפיכל – מותג עזרי אפייה הכולל סירופים, תמציות וצימקאו.

מותגי טיפוח הגוף והבית

  • פינוק – מותג טיפוח אשר הושק ב-1980 על ידי חברת ויטקו. מוצרי פינוק מיוצרים במפעל "ליוור" בקרית אתא.
  • Dove - מותג דאב הושק בישראל בשנת 1996 עם סדרת סבונים מוצקים ונוזליים ודאודורנטים.
  • בדין – מותג מרככי כביסה .
  • AXE – מותג טיפוח לגברים אשר הושק בצרפת בשנת 1983 והושק בישראל בשנת 2005 כמותג דאודורנטים לצעירים. במספר מדינות בעולם נקרא המותג בשם LYNX.
  • Vaseline – מותג טיפוח עור בינלאומי אשר נוסד בשנת 1859. מוצרי המותג בישראל כוללים תחליבי גוף וג'ל פטרוליום.
  • סיף – מותג ניקוי הבית.
  • LBP - מותג טיפוח שהושק בשנת 2018 בארצות הברית אשר בליבת המותג עומדת אג'נדה של שמירה על עולם יפה ונקי יותר

בנוסף, חטיבת השוק המקצועי, יוניליוור פודסולושיינס ישראל היא ספקית בתחום ההסעדה המוסדית.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

יוניליוור ישראל33985922Q30526669